Hayat kurallar bütünüdür. Varlığın devam ettirilebilmesi için kuralları bilmek ve o kuralları uygulamak gerekmektedir.
VÜCUT VE ZİHİN AYRILMAZLIĞI
Sağlam, sağlığı yerinde olan bir vücut ne kadar önemliyse akıl ve ruh sağlığı da en az onun kadar önemlidir. Vücut ve zihin ayrılmaz bir bütünlüğe sahiptir. Fiziksel bir rahatsızlık ruh sağlığını da olumsuz yönde etkiler. Ruhsal hastalıklar bedensel hastalıklara da yol açar. Biri bozulursa diğeri de bozulur. Bu bir bütünlük meselesidir. Vücut epeyce karmaşık bir yapıya sahiptir. Bir çok işleve yarayan ve çalışan organa sahiptir. Hiçbir saniye bile durmadan çalışır. Vücut sağlıklı kalsın diye bir takım şeylere dikkat etmek gerekiyor. Bu vücut sisteminin aksamaması için gereken önem ve alaka gösterilmelidir. Sağlık kurallarına uyarak onun en iyi şekilde çalışmasına devam etmesi için destek olunabilir. Aksi takdirde işlevler bozulabilir ve ciddi fiziksel hastalıklar ile ruhsal rahatsızlıklar meydana gelebilir.
Her zaman hastalıklardan korunmaya çalışmak lazım. Hastalıklardan korunmayı bilmek gerekli. Örneğin; terli terli su içmemek, yemekten önce ellerin yıkanması gibi vs.
Sağlıklı Yaşamın 13 Altın Kuralı
- Sigara içme! İçilen yerde durma.
- Stresten uzak dur, kaç.. Kendine stresler yaratma! Her şey olacağına varır.
- Egzersiz yap! Yürüyüşe çık. Temiz hava al.
- Spor yap! Bunu alışkanlık haline getir
- Sebze ve meyveyi yıkayıp ye!
- Yemeklerden sonra dişlerini fırçala! Dişlerin çürümesin. Ağzın kötü kokmasın.
- Aralıklarla sağlık kontrolleri yaptır. İhmal etme! (Göz doktoru, diş doktoru vs.)
- Uyuşturucu ve alkolden uzak dur! Ruhunu ve bedenini koru.
- Giydiklerinin ve yediklerinin temiz olmasına özen göster! Vücudun ve derin sağlıklı kalsın. Çabuk yenilensin. Genç kalsın.
- Düzenli banyo yap! Bu her zaman ihtiyacın olan bir şey.
- Temiz sularda yüz ve temiz su iç!
- Aşırı şekerli gıda tüketme! Bu miktarı düşürmeye çalış .
- Hayvansal yağlardan uzaklaş!
Yukarıda bir takım kuralları aktardım. Bunlara dikkat edildiği müddetçe sağlıklı kalmak pekala mümkün! Bu kurallara uymayı alışkanlık haline getirmek gerekmekte. Aksi takdirde hastalıklarla boğuşmak zorunda kalınır. Sağlık kurallarına uymak daha az masraflı iken çoğu hastalık ve tedavisi oldukça masraflı olabilmekte ruhen ve bedenen yorgunluk vermekte.
Her zaman sağlık için çaba göstermek sağlıklı bir hayat felsefesi geliştirmek mevzu bahis sağlık kurallarına uymak ve bu kurallara uymayı alışkanlık edinmek gerekiyor. Hastalıklara davetiye göndermek mantıklı değildir. Doktorlar; “hastalıktan korunmak tedavi olmaktan iyidir.” diyerek sağlığa dikkat etmemenin önemini ifade etmektedir.
İlginizi Çekebilir: