5 Adımda Banyodan Önce ve Sonra Doğal Saç Bakımı

5 Adımda Banyodan Önce ve Sonra Doğal Saç Bakımı

Banyoda Saç Bakımı Saç Bakımı hakkında doğru bildikleriniz yanlış, yanlış bildikleriniz doğru olabilir.  Saç bakımınızı doğru yapmıyor olabilirsiniz. Sağlıklı saçlar için saç bakımınızı -doğru- yapmanız gerekir. Bildiklerinizi şimdilik bir kenara bırakın. Saçlarınızın bakımı konusunda sizlere işinize çok yarayacak, altın fikirler sunuyoruz.

 Sağlıklı saçları korumak için dermatologlardan edindiğimiz bu basit ipuçlarını uygulayın.

Banyoda Saç Bakımı

Bu makalede değineceğimiz bazı konular;
  • Saçımızı ne sıklıkla yıkamalıyız?
  • Duş sırasında suyun sıcaklığını ne kadar olmalı, tarama ve şampuanlama nasıl yapılmalıdır?
  • Saçımızı nasıl taramalıyız? Ne tür taraklar kullanmalıyız?
  • Saçımızı nasıl kurutmalıyız?
  • Banyo Sonrası koruyucu tedavileri uygulayın. Doğal bakım maskeleri gibi.

5 Adımda Banyodan Önce ve Sonra Doğal Saç Bakımı

 1. Saçımızı ne sıklıkla yıkamalıyız?

Saçınızı ne sıklıkla yıkayacağınız saç derinizin ne kadar yağ ürettiği ile alakalıdır.

  • Saç derinizin yağlı olduğu hissettiğinizde yıkama zamanı gelmiş demektir. Kafa deriniz yağlı ve hızlı yağ üretiyorsa, günde bir kez yıkamalısınız.
  • Saçlarınız herhangi bir kimyasal işleme maruz kalmışsa bu boyama veya bakım işlemi olabilir, bu durumda saçlarınız daha kurudur, bu yüzden daha az sıklıkla yıkamanız gerekir. Çünkü yıkama sırasında saçlarınızdan boya sıyrılır, buda saç renginizin daha kısa kalması anlamına gelir. Saçlarınızı ne sıklıkla boyamanız gerektiğine aşağıda değineceğiz

Genel bir kural olarak, saç gerektiği kadar yıkanmalıdır, Konuştuğumuz çoğu stilist veya dermatolog, her iki üç günde bir saç yıkama normal diyor.  Yıkama sırasında saçınızdan doğal ve koruyucu yağları soyduğunuzu unutmayın! Dolayısıyla bu konu saçınız ve sizin aranızda kalıyor, saçlarınız hızlı yağlanıyorsa yıkama aralığını kısaltabilirsiniz.

Elbette başka faktörler de söz konusudur: Yaşam Tarzı! Günlük hayattaki koşuşturmanın yanısıra spor yapıyor ve terliyorsunuz, bu durumda saçlarınız yağlanmasada üç gün bekleyemezsiniz. Yapmanız gereken sadece su ile durulamak. Yağlı bir kafa deriniz varsa saç tipinize göre  şampuan ve saç kremi kullanın.

2. Duş sırasında suyun sıcaklığını ne kadar olmalı, tarama ve şampuanlama nasıl yapılmalıdır?

Saçlarımızı ne sıklıkla yıkamanız gerektiğini öğrendik şimdi ise nasıl yıkamamız gerektiğini öğrenelim. Duş sırasında su sıcaklığı ne çok sıcak ne de çok soğuk olmamalı ikisinin ortası yani ılık dediğimiz sıcaklıkta olmalı. Saçınızı yıkarken, saçın tamamını yıkamak yerine öncelikli olarak kafa derisini temizlemeye konsantre olun. Şampuandan sonra saç kremi kullanın. Eğer saçlarınız için doğru şampuanı ve saç kremini kullanırsanız, parlaklığı arttır, statik elektriklenmeyi azaltır ve zararlı UV ışınlarına karşı bir miktar koruma sağlayarak hasar görmüş ya da yıpranmış saç görünümünü önemli ölçüde azaltabilirsiniz.

Saç tipiniz için özel olarak formüle edilmiş bir şampuan ve saç kremi seçin. Örneğin, saçınıza renk veriyorsanız, renklendirilmiş saçlar için tasarlanmış bir şampuan kullanın. Saçınız hasar görmüş veya kimyasal olarak tedavi edilmişse, “2’si bir arada” şampuan düşünün. Maliyet ne olursa olsun birçok şampuan ve krem markası aynı yararları sağlar.

Saç tipiniz ve hasar seviyesi için doğru şampuan ve saç kremini bulduysanız, sağlıklı, güzel, parlak saçlar için, duş başlasın!

Şampuan uygularken kafa derinize canlandırıcı bir masaj uygulayın.  Kan dolaşımını hızlandırmak için iyi bir yoldur ve saçlı deriyi canlandırmaya yardımcı olur. Saç kremi uygulamadan önce havluyla kurutun. Piyasadaki saç kremi ve saç maskelerinin çoğu hemen hemen aynı işi yapsa da, siz saç tipinize göre seçim yapmalısınız. Kalın kıvırcık saçlar söz konusu olduğunda iyi krem de çok önemlidir. Saç kremi uygulamadan önce saçları nazikçe havluyla kurutun. Saçınızdaki ıslaklık, saç kreminin saç şaftına nüfuz etmesini zorlaştırır. Bu da sağlıklı ve parlak saçları korumak için gerekli nemi veremeyeceği anlamına gelir

Şampuanlama yaparken saç derisine yoğunlaşıyoruz saç kremi uygularken ise tam tersi uçlara yoğunlaşmalıyız. Kremi saç köklerinize uygularsanız kafa derinizin daha hızlı yağlanmasına neden olabilir.

3. Saçımızı nasıl taramalıyız? Ne tür taraklar kullanmalıyız?

Sağlıklı saçlar için düzenli tarama önemlidir. Mükemmel, parlak, sağlıklı ve elektriklenmeyen saçlar için, günde en az bir iki kez taramak gerekiyor. Sabah ve yatmadan önce bir kere, her seferinde yaklaşık bir dakika kadar taramalıyız. Saçımız için doğru tarağı kullanmaz ve doğru tarama yapmazsak tarama sırasında saçlarımız kırılır, dökülür hatta sağlıklı bir saç teli bile kökten kopabilir.

Saçı nasıl doğru taranır?

Doğru bilinen yanlışlardan biride kökten uca fırçalamadır.
Kökten başlamak ve saçları uca doğru çekmek saçları kırılmasına ve kökten kopmasına neden olabilir. Saç kaybını en aza indirmek için saç uçlarından başlayarak köklere doğru tutam turam taramak gerekir.

Saç tipinize uygun tarak kullanın
Bir saç fırçası seçerken tarağın dişlerinin sıklığı ve kalınlığı saçınıza uygun olmalıdır.  İnce saçlar için bir sprey, orta kalınlıktaki saçlar için bir losyon, kalın veya kaba saçlar için bir krem ​​kullanın. Bu sayede saçlar daha kayganlaşacak ve tarama daha kolay, kırılma daha az olacaktır.

Fırçalarınızı temiz tutun. Yeterince temizlenmeyen saç fırçalarında bakteri ürer, ayda en az iki üç kez dezenfekte etmek ve diş fırçası gibi bir fırça ile temizlemek bakteri üremesini önleyebilir.

4. Saçımızı nasıl kurutmalıyız?

Genel bir kural olarak saçınıza yapabileceğiniz en kötü şeylerden biri aşırı sıcak üfleme ile saçın ısınmasıdır. Saçlarınızı kuruturken hasar görmesini önlemek için, saç kurutma makinesi kullanma sıklığınızı ayarlamanız ya da saç kurutma makinesini nasıl kullandığınıza dikkat etmeniz gerekiyor. Kurutma öncesinde ısı koruma ürünlerine kullanarak ısınma sırasında oluşabilecek hasarı önleyebilirsiniz. Saç kurutma makinenizi belli bir mesafede tutun. Her zaman sıcağa dikkat etmelisin, fakat saçlarınız ince telli ise bu özellikle doğrudur, saç kurutma makinesi ağzını saçınızdan iki santim uzak tutun.

En doğru yöntem havlu ile masaj yaparak kurutmak ancak kış aylarından bu yöntem hasta olmanıza neden olabilir. Kış aylarında saç kurutma makinesi kullanmak iyi bir seçenek ama dediğimiz gibi doğru kullanmak önemli..

Isı ile şekillendirme aletlerinin kullanımını en aza indirin.

Saç şekillendirme aletlerini günlük olarak kullanmayınız.Uzun ütüler, kıvrımlı ütüler ve üfleme makineleri saç şaftına zarar verebilir.

5. Banyo sonrası koruyucu tedavileri uygulayın

Banyo sonrası doğal saç bakımı için evde hazırlanan saç maskeleri  ile saçınızı doğal yöntemlerle sağlıklı, parlak bir görünüme kavuşturun. Evde hazırlanan saç maskelerinin en büyük faydası, saçlarınız için hasara neden olabilecek herhangi bir zararlı kimyasal madde içeriyor olmamalarıdır.
Evde saçlarınız için saç maskeleri hazırlamak eğlenceli, kolay ve ucuzdur. İŞTE EV YAPIMI SAÇ MASKELERİ TARİFLERİ ve burada da Bal ile hazırlayabileceğiniz BAL MASKELERİ 

Boyalı Saçlarınız varsa ve saç bakımını evde yapacaksanız hangi saç için hangi bakım ürünlerini kullanmanız gerektiğini iyi bilmeniz gerekir. Saç bakım ürünleri renkli saçlar için evde kullanılıyor olmalıdır. Aşağıdaki adımları izleyin, size titizlikle rehberlik edeceğiz.

5 Adımda Banyodan Önce ve Sonra Doğal Saç Bakımı

Boyalı saçlar için şampuan ve saç kremi kullandığınızdan ve haftada bir kere bir saç maskesi tedavisi uyguladığınızdan emin olun.

Ve son olarak beslenmenize dikkat etmeniz gerekiyor. Renkli saçlarınızı en iyi şekilde görünmesini sağlamak için yağsız et, balık, az yağlı peynirler, yumurta akları, ıspanak ve soya tüketin. Yemekler arasında, meyveler, fındık, sebze ve tahılları atıştırabilirsiniz.

 


Hakkında BeautyPerry.com

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir