Beslenme davranışı en zor değişen davranış olduğu için günümüzde zayıflama ile ilgili çok sayıda yazı okuduğunuzu biliyorum. Fakat ben size menü tavsiyesi vermeden önce neden zayıf olmaya çalıştığımız ile ilgi farklı bir bakış açısı sunmak istedim. Zayıflamanın tek yolu doktor kontrolünde sağlıklı ve dengeli diyetler yapmak ve beraberinde egzersizi artırmaktır. Zayıflama Tedavisi
Nasıl Zayıflayacagız?
Bu temel noktalardan hareketle birçok diyet ve egzersiz programları web sitelerinde dolaşmaktadır. Ancak bir uzman kontrolünde yapılan diyet ve egzersiz programı sizin nasıl zayıflayabileceğinizi belirleyecektir.
Zayıflama Tedavisi
Zayıflama tedavisi, belirli bir sürecin takip ettiği size uygun olarak düzenlenen bir periyottur. Hatta uzman danışanı ile holografik bir çalışma içinde olur. Bu da onun tüm sıkıntılarının bir biri ile alakalı olduğunu bilmesi ile yola çıkmasıdır. Çünkü eğer sadece diyet ve egzersiz yapmak yeterli olsaydı herkes istediği zaman kilo verirdi. Unutulmaması gereken beslenme davranışının sadece alışkanlıkları değiştirmekten geçmediğidir. Alışkanlıklara yön veren beden ihtiyaçlarını iyi tahlil etmek gerekmektedir. Örneğin D vitamini eksik bir danışanın zayıflaması çok zordur. Bu zorluğu bedene ileten tabii beyindir. Beyin tüm sistemde savunma kurmak için yeniden revize olacaktır. Bedende eksik olan vitamini yerine koymak için yağlara dokunmayacaktır.
Kısaca; Beyin – Beden – Alışkanlık üçgenidir bizi dengede tutabilecek olan.
Bu süreç zor ve uzun bir süreçtir, diğer insanlara göre daha yavaş kilo verirsiniz. Bu dönemde mutlaka sabırlı olmanız ve uzmanla uyum içinde çalışmanız gerekir. Stres ve kilo veremiyorum kaygısı vücudun yağ kaybında direnç göstermesine sebep olur. Stresten uzak, sakin ve kontrollerinizi ihmal etmeden tedavinize devam etmelisiniz . Yakından takip edildiğinde dengeli diyet ve spor yaparak dirençte tedavi edilecektir.
Örnek bir genel liste üzerinde çalışacak olursak; Zayıflamaya yardımcı, dengeli beslenme listesidir.
Kahvaltı
- Şekersiz çay – bitki çayı veya kahve
- Dört parmak büyüklüğünde peynir
- 5 adet zeytin yada 1 dilim ekmek
- Haftada 2 gün haşlanmış yumurta
- Muhakkak mevsim yeşillikleri
4 saat sonra Öğlen Yemeği
- Haşlanmış 4 yemek kaşığı kuru baklagil ilaveli Salata (limonlu, 1 tk. zeytin yağ ilaveli bol yeşillikli)
- Yada Haftada 2 gün avuç içiniz kadar ızgara yada haşlanmış et
- Bunların yanında 1 kase yoğurt
3 saat sonra Ara Öğün
- 1 porsiyon meyve + badem yada ceviz (2 adet)
3 saat sonra Akşam Yemeği
- 1 tabak sebze yemeği zeytin yağlı yada etli (yada sadece balık)
- Salata bol yeşillikli
- 1 kase yoğurt yada 1 dilim ekmek
2 saat sonra Ara Öğün
- 1 porsiyon kuru erik yada kayısı (7 – 8) adet
- (siyah çay su içimini azaltabilir)
- Muhakkak bitki çayı günde 2 fincan..
Sağlıklı ve huzurlu yuvalar diliyorum.
Füsun Pasin Beslenme ve Diyet Uzmanı
İlginizi çekebilir:
tesekkür ederiz
ben denedim liste çok iyi ve işe yaradıı