Uzak Mesafeli İlişkiler Nasıl Yürür?

Uzak Mesafeli İlişkiler Nasıl Yürür?

Uzak Mesafeli İlişkiler Nasıl Yürür? Alın size günün sorusu, konumuz ilişkiler, üstelik bir de yakın ara olanlar değil uzak ara olanlar.

Zaten yakın mesafede olanları bile yürütmek zor iken bir de uzak mesafeden ilişki yürür mü diye düşünebilirsiniz ama sonda söylemem gerekeni baştan söylemeliyim ki arada sevgi varsa mesafelerin hiçbir önemi yoktur.

Uzak Mesafeli İlişkiler Nasıl Yürür?

Zaten söz konusu aşk ise gerisi teferruat değil midir? Yaşam bu her zaman istediğimiz gibi olmaz ve bazen kısa süreli, bazen uzun süreli olarak araya ayrılık girer. Örneğin eşlerden bir tanesi çalışma ya da öğrenim amaçlı olarak başka bir adrese taşınmak durumunda kalabilir.

Bu durumda da gözden ırak olan gönülden de ırak olur yerine Mevlana’nın şu sözlerini anımsamak gerekir: ” Dediler ki: Gözden ırak olan gönülden de ırak olur. Dedim ki: Gönüle giren gözden ırak olsa ne olur.”

Durum işin özünde böyledir. Yani her şey kalpte ve beyindedir. Gerisi teferruattır. İnsan sevdiği insan yanında olmasa bile her sabah güne onunla başlayabilir, onunla uyuyabilir. İlişkiler tam da böyle bir şeydir aslında. Sabır ve emek istediği de su götürmez bir gerçektir.

Uzak Mesafeli İlişkiler Nasıl Yürür?

Nelere Özen Göstermeli?

Şimdi biraz da ilişkiler konusunda nelere dikkat edilmesi gerektiğine, mevcut aşkın sevginin güçlenerek devam etmesi nelere dikkat edilmesi gerektiği konusuna bakalım zira çağımızın da kendi realiteleri var ve bunları yadsımak olası değil ne yazık ki.

  • Kişiler birbiri ile sağlıklı, karşılıklı güven veren bir iletişim kurmalı. Yani kimse kendisinin unutulduğunu hissetmemeli ve vakit buldukça karşılıklı olarak birbiri ile konuşulmalıdır. Konuşmalar sırasında kendileri hakkında birbirlerine bilgi verilmelidir.
  • Yaşamın ortak olduğu gerçeğinden yola çıkarak mutlaka ortak alınması gereken kararlar birlikte alınmalıdır.
  • Zaman buldukça bir araya gelmenin yolları bulunmalı ve bir araya gelindiğinde tüm zaman birlikte geçirilmelidir.
  • Karşılıklı güveni zedeleyecek olan adımlar atılmamalı, sorunlar varsa karşılıklı konuşularak çözülme yoluna gidilmeli, bir anda kestirip atılmamalıdır.
  • Asla zor olacağına, yürümeyeceğine dair bir inanç olmamalı yaşamda her şeyin bir zorluğu olabileceği göz ardı edilmemelidir. Ön yargılar ile hareket edilmemelidir.
  • Kimi zaman alttan almak gerektiği unutulmamalıdır.

Hakkında Fatma Rana Arıbaş

Ben Rana ARIBAŞ Danışman ve Mühendisim. Yazmak benim için tutku ve nefes almak gibi .

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir