Şiddet Sıla Aşk

Şiddet Sıla Aşk

Şiddet Sıla Aşk. Son bir haftaya öylesine damga vuran bir konu ki bu biz de Beauty Perry ailesi olarak bu konuyu elbette es geçemezdik. Üzerine konu şiddet olunca ünlü de olsa ünsüz de olsa kafa patlatmamız gereken bir olgu. Sadece şu an için Sıla özeli ile gündeme gelmiş olsa bile aslında her kadının dönem dönem de olsa yaşamında maalesef karşılaştığı bir olgu ve şiddetin açtığı yaraları sarmak çok da kolay değil aslında.

Şiddet Sıla Aşk

Şiddet Nedir?

Dilerseniz öncelikli olarak işin alfabesinden başlayalım ve şiddet nedir sorusunu yüksek sesle soralım.  Bir insanın bir başka insana sözle, bedenle uyguladığı güç olayına bu ismi veriyoruz. Tabi ki biz bu tanımı burada var olan durum için bu biçimiyle ifade ediyoruz. Yoksa sözlüklerde şiddet sözcüğünün karşılığında çok daha başka bir anlam çıkıyor. Ama konumuz burada bu değil.

Kişi kendi gücünü bir başkasını sindirmek, bir başkasına karşı üstün olmak için şiddeti uyguluyor. İnsanlar arasında ilişkilerin hemen hepsinde az ya da çok iktidar ilişkisi olduğu göz önüne alınır ise şiddetin gündelik yaşamımızda özellikle egosu yüksek insanlar tarafından mutlak iktidarı ele geçirmek ve hep üstte olmak için de kullandıkları söylenebilir.

Bazen sözle, bazen ise kaba güçle uygulanan şiddetin kısa ya da az süreli olması kişinin yaşadığı tramvayı değiştirmiyor. Her ikisi de insanlar da kalıcı hasarlar bırakıyor ve bu ne yazık ki asla geçmiyor.

Şiddet Sıla Aşk

Sıla’nın Durumu Özelinde

Güçlü başarılı saygın eyvallahsız bir kadın Sıla. Şarkıları ile bizi mest ediyor. Karşısında ünlü bir oyuncu Ahmet Kural. Yaşanan hepimizin gıpta ettiği bir aşk. Araya giren bir ayrılık. Sonra tekrar barışma ve akabinde yaşanan bir durum.

Ortada bir aşk olunca, aşkın şiddeti kimi zaman ortaya böylesine durumlar ne yazık ki çıkarabilir. Zira gerçek bir aşk biraz da delilik, kontrolsüzlük hali.

Dahası bir insanın başarılı, eğitimli olması onun şiddet görmeyeceği anlamına gelmiyor ki bunun en çarpıcı örneği Sıla ne yazık ki.

Lakin şiddetin haklı tarafı yok. O yüzden de şiddet gören insanlar kim olursa olsun,  şiddetin türü ne olursa olsun, kimden gelirse gelsin mutlaka ses vermeli. Siz yanlış bir şey yapmadınız. Utanacağınız bir şey yok. Ama hayatınıza da bedeninize de sahip çıkmak durumundasınız. Aksi halde kendinize saygınızı korumanız olası değil.

Korkulara da yer yok. Hoş korkunun ecele faydası da yok.


Hakkında Fatma Rana Arıbaş

Ben Rana ARIBAŞ Danışman ve Mühendisim. Yazmak benim için tutku ve nefes almak gibi .

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir