Sonbaharda Grip ve Nezle Olmamak İçin

Sonbaharda Grip ve Nezle Olmamak İçin

Sıcak yaz günleri yerini sonbahar mevsimine bıraktı Sonbahar mevsimi kendini tüm yönleri ile belli ediyor. Ilık yağmurlar, esen rüzgarlar derken kış yavaş yavaş kendini göstermeye başladı. Havalar sıcak iken bir anda soğumaya başlıyor ve bir de bakmışsın ki grip olmuşsun. Ya da türevi olan hastalık nezle ile tam anlamı ile burun burunasın.

Sonbaharda Grip ve Nezle Olmamak İçin

Hastanelerde son dönem birbiri ardına artan vakalar eczane önünde yaşanan kalabalıklara bakıldığında da yalnız olmadığınız kesin.

Tam da bu noktada aman grip değil mi nasılsa geçer, zaten herkes yaşıyor demek biraz da işin kolaycılığı olacağı için böyle düşünmemek ve baştan bu sorunu yaşamamak için, en azından bundan sonrası için tedbirlerin neler olabileceğini bilmek ve önlem almak gerekiyor.

Zira gerek grip, gerek ise kardeşi olan nezle bağışıklık sistemini zayıflatıyor ki, o da başka hastalıklara davetiye çıkarılmasına neden oluyor. Üstelik doğru düzgün tedavi edilmediği zaman, zatüre, kalp hastalıkları gibi ciddi sağlık sorunları da kapınızda beliriyor ki tüm bunlara izin vermemek için önceden önlem almak son derece önemli. Yani aman geçer dememeli.

Ne Yapılabilir?

Dilerseniz hemen şu neler yapabileceğimiz konusuna lafı fazla uzatmadan değinelim. Çoğunu zaten biliyorsunuzdur ama arada benim de özel formüllerim var. Lakin baştan söylemeliyim ki ilacı ilk çare olarak düşünmemelisiniz.

Sonbaharda Grip ve Nezle Olmamak İçin

  • Öncelikli olarak üstte yer alan birbirine çok benzeyen fotoğraflardan da anlaşılabileceği üzere kendinizi ne kadar yoğun olursa olsun dinlenmeye bırakmalısınız. Zaten sıcak geçen bir yaz döneminden sonra mevsimsel geçişlerde kısa tatiller yapmak vücudun kendini kışa hazırlaması açısından da son derece önem taşır.
  • Kısa ama düzenli olarak yürüyüşler bağışıklık sistemini bu mevsimde güçlü kılmak için oldukça önemlidir.
  • Kılık kıyafet konusuna bu dönem son derece önem verilmelidir. Kişilerin giyeceği giysiler, üşütmeyen, naylon, sentetik içermeyen doğal olan pamuklu giysiler olmalıdır. Dışarı çıkarken incecik giyilmemeli, mutlaka kişi yanına yağmurluk gibi olası durumlara karşı giysiler almalıdır. Ayakkabılarda da altı ince olmayan, olabildiğince su geçirmeyen ayakkabılar tercih edilmelidir.
  • Beslenme konusunda da doğal olarak bol bol C vitamini içeren gıdalar tüketilmelidir.  Zencefil, bal, limon, portakal bu dönemin olmazsa olmazı olmalıdır.
  • Kişi eğer grip sorunu yaşıyor ise saf maden suyu, bir limonun suyu ve gripin karıştırarak içmelidir. Oldukça etkili bir çözümdür.
  • Ilık bir duş almak, günde bir fincan papatya, kuşburnu, ıhlamur gibi bitkilerin çaylarını da içmek oldukça etkilidir. Elbette tavuk suyuna çorba unutulmamalıdır.
  • Bulunulan ortamlar olabildiğine havalandırılmalıdır.
  • Doktor kontrolünde vitamin hapları da bu dönemde kullanılabilir.

Hakkında Fatma Rana Arıbaş

Ben Rana ARIBAŞ Danışman ve Mühendisim. Yazmak benim için tutku ve nefes almak gibi .

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir