2019 Sonbahar Kış Renk Trendleri

2019 Sonbahar Kış Renk Trendleri

2019 Sonbahar Kış Renk Trendleri. Yarın bile ne yapacağımıza karar veremediğimiz anlar çok olmuştur. Fakat trendlerin birkaç yıl öncesinden tahmin edildiği bir moda dünyasının içerisindeyiz. Siz de 2020’ de göreceğiniz tasarımlara dair renk tahminlerinin kesinleştiği bir çağda yaşamanın heyecan verici olduğunu düşüyor musunuz? Üstelik bu renk trendlerini takip edebilmek, öncesinde hazırlıklı olup, ayak uydurabilmek sandığınız kadar zor değil.

2019 Sonbahar Kış Renk Trendleri

Gelecek Trendlere Ulaşmak

Gelecek her zaman doğru tahmin edebildiğimiz ve kesinliğine inandığımız bir şey değildir. Fakat unutmayın, tahmin yürütmek ve gelecek olana hazırlıklı olmak her zaman size kendinizi mutlu hissettirir. Moda dünyasının uçuk, kaçık, absürt birçok alanı içinde barındırmasına rağmen insanlar tarafından seviliyor olmasının sebebi de tahmin edilebilirliği ve bu tahmin oyunlarının aynı zamanda eğlendirici olmasıdır.

Trendleri Nasıl Takip Edebilirsiniz?

Siz de giyiminizde güncel olanı takip edebilir, trend olana ulaşabilirsiniz. Ancak bunun için ufak araştırmalar gerekli olacaktır. 2020 trend kataloglarının dahi belirli olduğu şu günlerde trendler hakkında birçok yorumla karşılaşabilirsiniz. Elbette güncel giyinebilmek için, 2 yıl sonrasının yaz koleksiyonlarını incelemeniz, renk trendlerini bilmeniz gerekli değil. Fakat trendler her zaman bir zincirin halkaları gibi ilerler ve birbirlerine bağlantılıdırlar. İki yıl sonrasını takip etmek size bugünün trendlerinde söylenmeyen tahminlere dair ipuçları verecektir. Size tavsiyem, renk trendlerini belirleyen şirketlerin sitelerini ayrıca takip etmeniz. Pantone, WGSN bu Şirketlerden yalnızca birkaçı diyebiliriz. Firmaların tasarım yorumlarını dikkate almanız aklınızın karışmasına sebep olabilir. Çünkü birçok firma kendini çeşitlendirmek için trendleri çok yönlü bir şekilde değerlendirir. Sadece trend belirleyici şirketlerin tahminlerini incelemeniz, her zaman öncelikle kendinizi dikkate alarak ve kendinize uygun renk tonlarını tercih ederek çıkarımlar yapmanızı sağlayacaktır.

2019 Sonbahar Kış Renk Trendleri

Biliyorsunuz 2018 le yavaş yavaş sıcak renklerin ve toprak renklerinin soluk, eskitilmiş tonlarına alışmıştık. Toprak tonları makyaj, giyim, ayakkabı, saç rengi gibi birçok alanda rüzgar gibi esmiş ve tüm trendleri etkisi altına almıştı. 2019’ un renk trendlerine ve tahminlerine baktığımızda ‘ 2018 gelecek sezonun hafifletilmiş haliymiş’ yorumunu getirebiliriz. 2019 da renklerin, neredeyse ana renklere yakın en canlı hallerini görüyoruz.

2019 Sonbahar Kış Renk Trendleri

Tabi ki de bu can alıcı renkler yine doğadan ilham almaktan geri kalmıyor. Doğal meyvelerin, bitkilerin, denizin, kahvenin, çeşitli baharatların, göze ilk anda hitap eden tonları kış mevsimini hiç beklemediğimiz şekli ile canlandıracağa benziyor.

2019 Sonbahar Kış Renk Trendleri

 

 

Hiç beklemediğimiz diyoruz, çünkü kış mevsimi genelde soğuk ve sevimsiz renklere ev sahipliği yapmıştır. Bu sezon ise renk trendleri ve tasarımcıların hayal gücü birleşince sürprizler ile karşılaşacağımızın haberini veriyor. Gelin bu renk trendlerine bir göz atalım!

En Can Alıcı Tonlar

Çoğu trend tahminlerinin de belirttiği üzere, top seçilmiş birkaç renk ile trend araştırmamıza başlayabiliriz. Bu renkler orman tonlarına hakimiyeti ile size sonbaharı son damlasına kadar hissettirebilir.

2019 Sonbahar Kış Renk Trendleri

Red Pear (Kırmızı Armut)

Kışın alışılmış tonlarına yakın bir renk ile tren pantonesine giriş yapıyoruz. Şarabı ve közü andıran bu ton çekiciliği ile tasarımlara derin anlamlar yükleyeceğe benziyor.

Valiant Poppy (Cesur Haşhaş)

Ateşi çağrıştırmanın ve dikkat çekmenin bir diğer yolu, kırmızının daha canlı tonu olan bu rengi kullanmak. Bu renk tonunu 2019 sezonunda kışı canlandırmak isteyenlerin üzerinde, kabanlarda, kazaklarda bolca göreceğiz.

Nebulas Blue (Nebula Mavisi)

Size karanlığın ve gecenin içindeki ışığı hatırlatacak bir mavide sıra… Nebula mavisi, mavinin canlı hali ile kışı renklendirmeye aday olan renklerden biri oluyor. Ayrıca size kombin olanaklarının genişliğini de sunuyor. Bu durum bana biraz denimin kombin çeşitliliğini hatırlattı. Fakat bu mavi daha elit ve kaliteyi çağrıştırıyor.

Ceylon Yellow (Seylan Sarısı)

Canlı deseniz değil, soluk deseniz değil… Ceylon yellow pantonenin 2019 renk trendlerinde sevilen ve egzotik tonları hatırlatan renklerinden biri. Bu kış bu rengi gördüğünüzde bile burnunuza hafif bir baharat kokusu gelebilir, hazır olun!

Martini Olive (Martini Zeytini)

Sonbahar denildiğinde akla yeşil gelmezse olmaz tabi. Uzun bir süredir askeri yeşillerin kullanıldığı renk trendlerinde, yine askeri yeşili anımsatan ama ondan daha feminen, daha eğlenceli, sıcak ve pürüzsüz bir yeşil tonu. Deri kumaş ile martini yeşilinin birlikte kullanıldığı 2019 sezonunun tasarımlarında zeytinyağı parlaklığını hisssetmemeniz mümkün olmayacak.

2019 Sonbahar Kış Renk Trendleri

Russet Orange (Kızıl Portakal)

2019 yazının renk trendlerine atıf yapan sonbaharın vazgeçilmez tonlarından biri de turuncu. Diğer sezonlardan bir farkı var. O da can alıcı kızıllığı. Sonbahar yapraklarının solmuşluğunu temsil eden kızıl portakalı tonu, 2019 yaz renklerinde çokça göreceğimiz turuncunun canlı tonları ile arasında bir köprü oluşturuyor. Yani yaz gelmeden gözünüz canlanacak, içiniz en ayazda bile ısınacak.

Ultra Violet (Aşırı Menekşe)

Eflatunu, koyu moru ne kadar görmeye alışık isek, kış için canlı mordan bir o kadar uzağız. Fakat gözler bu menekşe moruna 2019 kışında oldukça alışacak. Renk trendleri canlılığı içine alırken mordan da geri kalmamış. Oluşturacağı zengin derinlik ile tasarımcıların eşsiz hayal dünyası birleşince ortaya kaliteli bir görüntü çıkacağına hiç şüphemiz yok.

Curocus Petal (Çiğdem Yaprağı)

Kış denildiğinde canlı renkler bir yana dursun, soğuğu hissetmeye de ihtiyacımız var. Pembeye dönük bu açık ton, kışın hem ferah hissi ile soğuktan zevk almanızı hem de lavantayı anımsatan tonu ile özlemle ilkbahara yüzünüzü dönmenizi sağlayacak.

Limelight (Sahne Işığı)

2019 renk trendleri paletinde Curocus Petal ile ortak noktası en açık renk olmaları olan Limelight tonu, aynı zamanda sarının en canlı ve keskin hallerinden biri. Ne kadar açık bir ton olsa da, sonbaharın sıcaklığına uyum sağlayacak ve kışın solukluğunda dikkat çekmenizi sağlayacaktır.

Quetzal Green (Quetzal Yeşili)

Zümrüt yeşili, petrol mavisi gibi birçok isimle adlandırılan yeşilin bu tonu mavinin derinliğini, yeşilin asaletini aynı anda yansıtabilen nadir ve dikkatli kullanılması gereken renklerden bir tanesi. Doğa ve tonlarının nimetlerinden biri olan yeşil, zenginliği ve zarafeti anımsatıyor. Saten üzerinde parlak bir nehri, kürk üzerinde kullanıldığında ise soğukta yetişebilen iğne yapraklı ağaçları hatırlatan çok yönlü ve siyaha yakışan bir renk olduğunu söylemek mümkün.

Klasik Tonlar

Her zaman kırmızı bluzun, yeşil tişörtün, kot montun yanında siyah bir pantolona ihtiyaç vardır, değil mi? Aynı bu örnekteki gibi moda dünyasının da sakin, sürekli ve canlı renkli desenler ile kombinleyebileceği klasik tonlara ihtiyacı vardır. Pantone açıklamalarında ‘çekirdek’ diye tabir edilen klasik tonlara sahip bu paletin can alıcı renklere göre daha dingin ve dinlendiren, net tonlar olduğunu söyleyebiliriz.

2019 Sonbahar Kış Renk Trendleri

Sargasso Sea (Sargasso Denizi)

Lacivert ne kadar canlı olabilir ki?’ demeyin! Her kumaş türünde parlaklığını yansıtabilen eşsiz bir renk tonu. 2019 renk trendlerinde kışı canlandıran ve klasik sürekliliğe yeni bir soluk kazandıran lacivertin en canlı hali. Adı gibi sadece derin, sınırsız ve alışılmadık oluşu ile birçok tasarıma da ilham olacaktır.

Tofu (Soya Peyniri)

Elbette kışın beyazıyla yarışılmaz. Fakat Uzak doğuya ait bir peynir türünün anlamlandırdığı bu renk tonu yararlılığı ve aydınlığı ile kışa uyum sağlamaya geliyor. Gelenek bozulacak ve kışın beyaz giymek en çok tercih ettiklerimizden olacak gibi gözüküyor. 2019 renk trendlerine bakılırsa, deriler, kürkler ve kabanlarda Tofu aydınlığını iliklerimize kadar hissedeceğiz.

Almond Buff (Badem Rengi Devetüyü)

Tüvitlerin, kaşmirlerin favori rengidir badem… Bu kış biraz daha açık ve tene yakın hali ile karşımıza çıkıyor. 2019 renk trendleri için bademin açık aynı zamanda sıcak tonu uygun görülmüş. En büyük avantajlarından biri de çoğu renk ile uyum sağlaması. Bunların başında beyaz, siyah, lacivert ve kahve tonları geliyor. Mutlaka gardırobunuzda yer vermeniz geren banko bir parça haline gelebilir. Bu tona bu sezon güvenebilirsiniz.

Quiet Grey (Sessiz Gri)

Sessiz grinin bu kadar canlı tonun arasında soğukluğu ile dikkat çekeceği tartışmasız. Klasikler içinde yer almasının sebebi ise göze batmadan, rahatsız etmeden dikkat çekiciliği arttırması oluyor. Siyah ve beyaz ile kombinlendiğinde kaliteli görünümler oluşturduğunu söyleyebiliriz.

Meerkat (Mirket)

Her sezon kahvenin çok fazla tonunu görürüz. Fakat kızıl portakalda olduğu gibi doğanın bize verdiği canlılığın eşliğinde mirket kahvesi ile 2019 renk trendlerinde yollarımız kesişiyor. Kış sezonu için oldukça canlı ve iddialı renk tonlarından bir tanesi. Baharatı andıran ve aklımızda yanık kokuları canlandıran bu renk 2019 sezonunda vitrinlerden ve dolaplarınızdan eksik olmayacak. İnanıyorum ki çok seveceksiniz.

Tercihiniz hangi renk veya renklerden yana olursa olsun, bu sene göreceğimiz renk trendleri birçok tene ve bedene uyacak türden. Emin olun, kombinlerinizde hiç zorlanmayacaksınız. 🙂


Hakkında Meltem Yurtsever

Henüz yeni ve genç bir tasarımcı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir