Sinir küpü oluruz kimi zaman. Kendimizi huzursuz hissederiz, öfkemizi kontrol etmekte zorlanırız. Öncelikle kendimize zarar verir öfkemiz. Keskin sirke küpüne zarar verir demiş atalarımız. Aşırı öfke, ilişkileriniz, sağlığınız ve ruh haliniz için ciddi sonuçlar doğurur. İyi haber şu ki, öfkeyi kontrol altına almak düşündüğünüzden daha kolay. Öfkemi kontrol etmek için ne yapmalıyım? Diyorsanız aşağıdaki 8 öneriyi uygulayınız %100 işe yaradığını göreceksiniz!
Öfke Kontrolü
Kadınları Neler Öfkelendirir?
Bazen kadının elinde olan şartlardan bazende elinde olmayan şartlardan dolayı kadın öfke patlamaları yaşar. Özel günlerde hormonal baskılar kadını öfke nöbetine çeker ve istedikleri olmayınca sinirlenir kadın. Hamile olunca, kendisiyle pişti olan bir kadın görünce, hayatında eskiden yer alan adamı başka biriyle mutlu görünce veya hayatına yeni giren kişinin eski defterlerini öğrenince, çok beğendiği bir ürün stoklarda kalmayınca, acil gideceği bir yere makyaj yaparken rimeli veya ruju istediği gibi süremeyince vs. öfkelenir kadın.
Öfke patlaması sonucu bazen karşısındaki kişiyi kırar. Daha sonra pişman olur ancak ne çare! Pişmanlık ve keşkelerden arınıp sinirlerine veda etmek senin elinde.
Kontrol dışı öfkenin zararları:
- Kontrol dışı öfke fiziksel sağlığınıza zarar verir. Sürekli yüksek stres ve öfke düzeylerinde çalışmak sizi kalp hastalığına, diyabetlere, zayıflamış bir bağışıklık sistemine, uykusuzluğa ve yüksek tansiyona karşı daha duyarlı hale getirir.
- Kontrol dışı öfke ruh sağlığınıza zarar verir. Kronik öfke, büyük miktarlarda zihinsel enerji tüketir ve düşüncenizi bulutlaştırır, yoğunlaşmayı veya hayattan zevk almayı zorlaştırır. Ayrıca stres, depresyon ve diğer akıl sağlığı sorunlarına da yol açabilir.
- Kontrol dışı öfke, kariyerinize zarar verir.. Yapıcı eleştiri, yaratıcı farklılıklar ve seviyeli tartışmalar sağlıklı olabilir. Ancak, ateşli tartışmalar, kırıp dökmeler, öfkeyi dışa vurmalar, meslektaşlarınızı, yöneticilerinizi veya müşterilerinizi sizden uzaklaştırır ve onların size olan saygısını azaltır.
- Kontrol dışı öfke, ilişkilerinize zarar verir. Öfkenizi dışa vurmanız, en çok sevdiğiniz insanlarda kalıcı yaralara neden olur, arkadaşlık ve iş ilişkilerinizi bitirebilir. Patlayıcı öfke çevrenizdeki insanların size güvenmesini, dürüstçe konuşmasını veya rahat hissetmesini zorlaştırır. Ve özellikle de çocuklara zarar verir.
Öfkemizi Nasıl Kontrol Ederiz?
Öfke yönetimi: Öfkenizi kontrol etmek için 8 ipucu
Öfke Kontrolü Teknikleri
1. Konuşmadan önce düşünün!
Olayın sıcağında, daha sonra pişman olacağınız bir şey söylemek kolaydır. Bir şey söylemeden önce düşüncelerinizi toplamak için birkaç dakikanızı ayırın ve durumla ilgilenen diğer kişilerin de aynı şeyi yapmasına isteyin.
2. Biraz egzersiz yapın!
Fiziksel aktivite, sinirlenmenize neden olabilecek stresi azaltmaya yardımcı olabilir. Öfkenizin yükseldiğini hissediyorsanız, yürüyüşe çıkın veya koşun ya da başka eğlenceli fiziksel aktiviteler yapmak için biraz zaman harcayın.
3. Biraz zaman ayırın kendinize!
Stresli olduğunuz günlerde kendinize kısa molalar verin. Sessiz bir ortamda geçireceğiniz bir kaç dakika öfkelenmeden ilerlemenize yardımcı olacaktır.
4. Olası çözümleri tespit edin!
Sizi neyin sinirlendirdiğine odaklanmak yerine, konuyu ele almak için çalışın. Örneğin; çocuğunuzun dağınık odası sizi delirtiyor mu? Kapıyı kapatın. Patronunuz sizi bir türlü anlamıyor ve kendinizi ifade edemiyor musunuz? İşi öncelikle onun istediği gibi yapın. Daha sonra onu size fırsat vermediğine pişman edin. Öfkenin hiçbir şeyi düzeltmeyeceğini ve sadece daha da kötüleştirebileceğini unutmayın.
5. Kin tutmayın!
Affetmek güçlü bir duygudur. Öfke ve diğer olumsuz duyguların olumlu duygular yaratmasına izin verirseniz, kendinizi hafiflemiş ve sakinleşmiş bulabilirsiniz. Veya haksızsanız bu duygudan kurtulabilirsiniz. Ayrıca sizi öfkelendiren birini affetme erdemini gösterebilirseniz o kişi ile ilişkinizi daha da güçlendirebilirsiniz.
6. Pratik gevşeme becerileri ile rahatlayın!
Sinir fişeği patladığında, rahatlama becerilerinizi kullanın. Derin soluma egzersizleri yapın, rahatlatıcı bir manzara hayal edin veya sakinleştirici bir kelimeyi veya ifadeyi tekrarlayın. Ayrıca, dinlemeyi teşvik etmek için ne gerekiyorsa, müzik dinleyebilir, bir dergi okuyabilir veya birkaç yoga egzersizi yapabilirsiniz.
7. Ne zaman yardım arayacağınızı bilin!
Öfkeyi kontrol etmeyi öğrenmek, zaman zaman herkes için bir meydan okumadır. Öfkenizi kontrol edemezseniz, pişmanlık duyduğunuz şeyleri yapmanıza veya etrafınızdakileri incitmenize neden olur. Doğru kişiden doğru zamanda yardım isteyin. Sizi her zaman eğlendiren, iyi vakit geçirdiniz biri veya bir uzmandan..
Öfke problemleri tedavisi;
Terapi öfkenizin arkasındaki sebepleri araştırmak için harika bir yol olabilir. Neden sinirlendiğini bilmiyorsan kontrol etmek çok zor olur. Terapi, nedenleriniz hakkında daha fazla bilgi edinmek ve öfkeniz için tetikleyicileri belirlemek için güvenli bir ortam sağlar. Ayrıca öfkenizi ifade etmede yeni beceriler geliştirmek için doğru bir yer.
8. Besinlerden yardım alın!
Kabuklu yiyecekler, ceviz, susam, yulaf, fındık ve badem öfkenizi yatıştırır. Yoğurt tüketin, içerisine salatalık veya çilek doğrayarak. Süt ve peynir tüketin. Yumurta tüketin ve özellikle sarısını yeyin. Patates, karabuğday, esmer pirinç yemeye özen gösterin. Muz, böğürtlen, avokado sinirlerine iyi gelen meyveler. Hindi eti, uskumru ve hamsi sinirlerinizin hızla yatışmasına yardımcı olur.
Bonus:Öfke kontrolünde kaplumbağa tekniği
Kadınları sinirli değil mutlu ve güzel görmek hepimize iyi gelecek. Kadınlar sevgi yumağı olmalı. Kadın kendini güzel hissetmeli. Kendini güzel hissederse kendine ve çevresine özen gösterir. Hayatındaki kişileri her zaman mutlu etmeye çalışır.
Kadın sinirlerine hakim olmalı ve sağlıklı beslenmeli. Yukarıda yazdığım besinler hem sağlıklı bir beden ve güzellik için önemli hemde sinirlerini yatıştırmak için önemli. Bir kadın eğer çabuk sinirleniyorum diyor ise bu gıdaları almaya başlaması ve bunu sürekli bir hale getirmesi şarttır. Hayat bir kadının sinir küpü olacağı kadar uzun ve çetrefilli değil. Dikkat etmek ve güzel yaşamak her zaman ilk öncelik olarak hayatın baş köşesinde yer almalı. Hayatını iyi veya kötü olsun sen yaşarsın başkası değil. Bu yüzden kendine dikkat et ve kendine iyi bak hep.
Sağlıkla ve güzellikle, sinirsiz, sabırla yaşamanız temennisiyle.