Bebek Banyo Ritüeli ve Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Bebek Banyo Ritüeli ve Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Bebek Banyo Ritüeli ve Bakımı Nasıl Olmalıdır? Bu yazımızda sizlere bebek banyo ritüeli konusunda deneyim aktarımı yapmaya çalışacağız. Dilerseniz hemen başlayalım.

Bir bebeğin dünyaya gelmesi ile beraber insanların yaşamlarının ciddi bir biçimde değiştiği kesin. Hal böyle olunca da bebek dünyanın en masum, en savunmasız varlığı olduğu için onun her şeyi ile her halükarda ilgilenmek gerekiyor.

İşte bunlardan bir tanesi de bizlerin yaşamında bile son derece büyük bir önem taşıyan ama bunun yanında bebeklerin yaşamlarında da ayrı bir önem arz eden bebek banyosu.

Bebek Banyo Ritüeli ve Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Bebek Banyosu Kaç Günde Bir Olmalı?

Bebek banyo ritüeli konusunda en çok merak edilen, ailelerin en çok kafasına takılan konulardan bir tanesi de kaç günde bir bebeklere banyo yaptırılması gerektiğidir ki bu konuda uzmanlar bebeğin hijyen ve sağlığını da göz önüne alarak en az 3 günde bir banyo yaptırılması gerektiğini ifade ediyorlar. Bunun yanında özellikle sıcak yaz günlerinde iki güne bir banyo yaptırılmasının ideal olduğunu ifade ediyorlar.

Bebek Banyo Ritüeli ve Bakımı Nasıl Olmalıdır?

İşte Bebek Banyosunun Adımları

Üstte yer alan bu temel bilgiyi verdikten sonra dilerseniz artık adım adım bebek banyosunun nasıl yapılması gerektiğini açıklayalım.

  • Öncelikle olarak bebeğin banyo yapacağı ortamın ve banyo yapacağı suyun oldukça büyük bir önemi vardır. Gerek kullanılacak olan su, gerek ortam sıcaklığı ne aşırı sıcak, ne de aşırı soğuk olmamalıdır. Ortam sıcaklığı 23 derece ideal iken benzer durum banyo yapacağı su için de geçerlidir. İdeal olan termometre ile ısının ölçülmesidir.
  • Bebek küveti bu işin olmazsa olmazları arasında gelmektedir. Bebek mutlaka kendisine uygun olan bir özel küvetin içinde yıkanmalı ve içine özel banyo filesi yerleştirilmelidir.
  • Baş temizliği ile banyoya başlanmalı ve her banyo işlemi sırasında bebeğin saçına zarar vermeyecek göz yakmayan özel bebek şampuanları kullanılmalıdır.
  • Bebeğin banyo ritüeli sırasında kullanılan bez mutlaka anti alerjik yumuşak bir bez olmalıdır ve doğal bileşenler içeren bir bez olmalıdır. Bebeğin cildini hiçbir biçimde tahriş etmemelidir.
  • Banyo işlemi sırasında bebeğin cildine zarar vermeyecek biçimde masaj yapılmalı bu arada bebek cildine iyi gelecek özel bitkisel özlü yağlar vb. şeyler kullanılmalıdır.
  • Son olarak da temiz ve kuru olan bebekler için özel olarak üretilen havlu ile bebek kurulandıktan sonra temiz giysileri giydirilmelidir. Bebek banyo ritüeli çok uzun sürmemelidir.

Bebek Banyo Ritüeli ve Bakımı Nasıl Olmalıdır?


Hakkında Fatma Rana Arıbaş

Ben Rana ARIBAŞ Danışman ve Mühendisim. Yazmak benim için tutku ve nefes almak gibi .

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.