Dermaroller/Dermapen Nedir? Nasıl Uygulanır?

Dermaroller/Dermapen Nedir? Nasıl Uygulanır?

Merhabalar;

Bugün sizlere benim en mantıklı bulduğum ve etkisi en çok görülen yöntemlerden biri dermaroller uygulamasından bahsedeceğim.

Dermapen Uygulamasının Tarihi

Nereden çıktığına inecek olursak; kozmetik amaçlarla cilde iğne uygulanmasının geçmişi antik Çin Tıbbına dayanıyor aslında. İlk uygulamalara ait bilgiler Sui Hanedanı dönemine (M.S. 581-618) ait. Prensesleri güzelleştirmek için 7 mikroiğneden oluşan bir alet kullanıldığı biliniyor.

Mikro-iğnelerle gençleşmenin batı tıbbı tarafından keşfi ise Kanada’lı plastik cerrahi uzmanı Dr.Andre Camirand‘ın ‘face lift’ sonrası yüzde kalan izleri kamufle etmek için dövme uygulanan hastalarda, izlerin sadece kamufle olmadığını aynı zamanda azaldığını da farketmesiyle başlamış. Dr.Camirand dövme tabancasını mürekkepsiz olarak kullandığında da yara izlerinin iyileştiğini gözlemlemiş. 1992 ve 1994 yıllarında konu ile ilgili ilk bilimsel yayınlarda sadece cerrahi sonrası izlere değil, cilt yenilenmesine olumlu etkisi de gösterilmiş.

Dermapen Uygulaması

Daha sonra uzun bir süre unutulan mikro-iğnelerle gençleşme ve yara izi tedavisi 2000’lerde önce mekanik ‘roller’ aleti daha sonra ise çok daha pratik ve etkili ‘dermapen‘ yöntemi ile geri döndü.

Dermaroller/Dermapen Nedir? Nasıl Uygulanır?

Güvenilir cilt gençleştirme yöntemi olan dermaroller/dermapen cildin en üst tabakası olan epidermis e zarar vermeden, soymadan, tahriş etmeden cildi kontrollü bir şekilde bir nevi tahrip ederek tedavi etmek üzere kullanılan bir yöntem. Cilde güvenilir bir şekilde yenileme imkanı sunarken, kişinin sosyal ve iş hayatından da uzak kalmasına gerek kalmıyor.

Dermapen Uygulanan Bölgeler

Cilt sıkılaştırma, ince çizgi ve kırışıkların tedavisi, ağız çevresindeki sigara çizgileri, genişlemiş gözeneklerin azaltılması, akne izleri, operasyon ve yanık skarlarının belirginliğinin azaltılması, gebelik çatlakları gibi pek çok dermotolojik sorunun tedavisinde kullanılabiliyor.

Dermaroller/Dermapen Nasıl Uygulanır?

İlk olarak uygulama öncesinde ciltteki makyaj tamamen temizlenir ve hem cihaz hem cilt dezenfekte edilir. Uygulanacak bölgeye saf hyaluronic asid, lipozom gibi cildin ihtiyacına yönelik serumlar uygulanabilir.

Dermapaen/Dermaroller cihazının cilde dik olarak hızla girip çıkan ultra ince mikro-iğneleri (0,25 – 0,50 – 1,0 – 1,5 – 2,0 – 2,5mm ) sayesinde deri yüzeyinde mikro-kanallar açılması ile cildin iyileşme mekanizmaları tetiklenmiş oluyor. Dermapen seansı yaklaşık 30-40 dakika sürüyor. Bu işlemde cildin sıkılığı ve elastikiyeti için vazgeçilmez olan ‘kollajen’ ve ‘elastin’ sentezi sağlanmış oluyor. Ve kan dolaşımı artıyor. İşlemden sonra yatıştırıcı bir maske uygulamak daha iyi gelecektir. Bu şekilde kontrollü bir hasar görmüş olan cilt kendini yenilemeye geçiyor.

Dermapen Kaç Seans Yapılmalı?

3 ya da 4 hafta ara ile en az 4 seans öneriliyor. Güzel yanlarından biri de bu işlem için illa ki güzellik merkezlerine gitmek gerekmiyor. Kendiniz satın alabileceğiniz bir dermaroller ile evinizde de ufak bir araştırmadan sonra rahatlıkla uygulayabileceğiniz bir yöntem. Dikkat etmeniz gereken alacağınız dermarollerin titanyum olması ve her uygulama öncesi ve sonrasında güzelce dezenfekte etmek. Tabi bir de hiç kimse ile ortak kullanmamak.

Dermapen Sonrası

Yöntemin kazanımlarından bahsedecek olursak. Bu yöntemde geleneksel lazer yöntemlerinden farklı olarak ısı hasarı dolayısıyla yanık oluşturmadan, derinin üst tabakasını soymadan, tahriş etmeden cildi derinden uyarıp yenilenmesi sağlanıyor. Dizaynı sayesinde burun kenarı, göz çevresi, dudak çevresi gibi ulaşılması güç bölgeleri tedavi edebiliyor. Ve en güzel yanı işlem sonrasında leke ya da iz oluşma riski bulunmadığından tüm cilt tipleri için rahatça uygulanabilir bir yöntem.

Umarım faydalı bir yazı olmuştur. Her türlü soru ve görüşlerinizi bana yazabilirsiniz…

Tekrar görüşmek üzere. Sevgiyle kalın…

İlginizi Çekebilir;

Cilt Lekelerine Karşı Bitkisel Çaylar ve Dermarollerin Etkisi


Hakkında BeautyPerry.com

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir