Vintage Giyim Tarzı Hakkında Her Şey. Giyinmek işin özünde son derece önemli bir yetenektir. Kişilerin kendi bedenlerini tanıması ve kendi kusurlarını kapatacak biçimde giyinmeleri işin özünde ciddi bir bilgi ve birikim gerektir ve farklı giyim tarzları vardır ki bunlardan bir tanesi de vintage giyim.
Ülkemizde bu giyim tarzının en iyi örneğini yansıtan isim ise Ahu Yağtu. Şimdi dilerseniz konunun ayrıntılarına detaylı olarak bakalım. Belki sizin için de bundan sonra böylesi bir giyim tarzı olabilir değil mi?
Vintage Giyim Nedir?
Vintage giyim işin özünde bir moda terimidir. Bu moda teriminin çıkış noktası ise belli bir döneme ait eski giysilerin hiçbir biçimde yorumlanmadan yeniden giyilmesidir. Hangi dönem sorusunun yanıtı ise bellidir. 1930’lı yıllardan başlamak üzere 40, 50, 60, 70, 80 ve 90 yıllarının giysilerinin tek tek ya da kombin olarak giyilmesidir.
Kimi zaman bir diğer moda terimi olan retro ile karıştırılsa bile retro giyim ile bu giyim tarzı arasında ciddi farklılıklar vardır. Retro giyim hakkında burada kısa bir dipnot düşmek gerekir ise retro giyimde yine eski giysiler vardır ama bu giysiler günümüzde adapte edilerek kullanılırlar.
Bu giysiler kimi zaman dönemin önemli koleksiyonlarında yer alan parçalardan da oluşabilmektedir. İşin en önemli püf noktalarından bir tanesi bu giysilerin başlı başına bir ruhunun olmasıdır. Aslına asla dokunmadan kullanırlar.
Nasıl Giyilmeli?
Vintage giyim nasıl kullanılır sorusunun yanıtını vermek gerekir ise şunlar söylenebilir: Bu giyim tarzını giymek oldukça ciddi bir iştir. Bilgi sahibi olmadan kesinlikle kullanılmamalıdır. Yoksa ortaya abesle iştigal bir durum ortaya çıkar.
Bu giyim tarzında ortaya kokoş bir durumunun ortaya çıkmaması için kişi eğer vintage tarzında giyiniyor ise tüm giysilerinin ona uygun bir biçimde olması gerekir. Yani yarı etnik, yarı vintage giyinmek ortaya hoş olmayan bir görüntü çıkaracaktır.
Kişi kendi bedenini tanıyarak giyinmelidir. Burada kendisi için en uygun olan tarzı yakalamaya özen göstermelidir. İlla belli bir dönemi giyecek diye bir kaide yoktur ama dönemleri de karıştırarak giymemelidir. Eğer doksanlı yıllara ait giyiniyor ise tamamen giysiler o döneme ait parçalardan oluşmalıdır.
Kişiler dönem giysisi giymek isterse ikinci el satış yapan mağazalardan bu tarz giysiler edinebilirler. Son olarak takı, makyaj ve aksesuar konusunda da gereken uyuma dikkat edilmelidir.