Yaşama Dair Altın Kurallar

Yaşama Dair Altın Kurallar

Yaşama Dair Altın Kurallar. Bu yazımızda bu çok önemli olan ama kimi zaman es geçtiğimiz konu hakkında kendi yaşanmış gerçeklerimizden de yola çıkarak daha mutlu, daha huzurlu daha keyifli yaşamak için altın kurallar ya da diğer bir ifade ediş biçimiyle yaşamın incelikli olan püf noktalarından bahsetmeye çalışacağız.

Yaşama Dair Altın Kurallar

Size olan önerilerimizi denediğinizde siz de göreceksiniz ki eminiz birçoğunuz belki de zaten deniyordur yaşam çok daha keyifli ve güzel bir hale gelecek.

Hepimiz yaşamak gibi bir armağanın verildiği nefes alma şansına sahip olan insanlarınız o zaman önce şu şiirden başlayarak konuya girelim:

İşte Tapınaktaki O Meşhur Sözler

Yaşama Dair Altın Kurallar

Gürültü patırtının ortasında sükunetle dolaş; sessizliğin içinde huzur bulduğunu unutma. Başka türlü davranmak açıkça gerekmedikçe herkesle dost olmaya çalış. Sana bir kötülük yapıldığında verebileceğin en iyi karşı…lık unutmak olsun. Bağışla ve unut. Ama kimseye teslim olma. İçten ol; telaşsız, kısa ve açık-seçik konuş. Başkalarına da kulak ver. Aptal ve cahil oldukları zaman bile dinle onları; çünkü, Dünya’da herkesin bir öyküsü vardır.

Yalnız planlarının değil, başkalarının da tadını çıkarmaya çalış. İşinle ne kadar küçük olursa olsun ilgilen: hayattaki dayanağın o’dur. Seveceğin bir iş seçersen, yaşamında bir an bile çalışmış olmazsın. İşini öyle sev ki; başarıların, bedenini ve yüreğini güçlendirirken, verdiklerinle de yepyeni hayatlar başlatmış ol

Olduğun gibi görün ve göründüğün gibi ol. Sevmediğin zaman sever gibi yapma. Çevrene önerilerde bulun ama hükmetme. İnsanları yargılarsan onları sevmeye zamanın kalmaz. Ve unutma ki insanlığın yüzyıllardır öğrendikleri, sonsuz uzunlukta bir kumsaldaki tek bir kum taneciğinden daha fazla değildir.

Aşka burun kıvırma sakın; o çöl ortasında yemyeşil bir bahçedir. O bahçeye layık bir bahçıvan olmak için her bitkinin sürekli bakıma ihtiyacı olduğunu unutma.

Kaybetmeyi, ahlaksız bir kazanca tercih et. İlkinin acısı bir an, ötekinin vicdan azabı bir ömür boyu sürer. Bazı idealler o kadar değerlidir ki, o yolda mağlup olman bile zafer sayılır. Bu dünyada bırakacağın en büyük miras dürüstlüktür.

Yılların geçmesine öfkelenme; gençliğe yakışan şeyleri gülümseyerek teslim et geçmişe. Yapamayacağın şeylerin yapabildiklerini engellemesine izin verme. Rüzgârın yönünü değiştiremediğin zaman, yelkenlerini rüzgara göre ayarla. Çünkü dünya karşılaştığın fırtınalarla değil, gemiyi limana getirip getiremediğinle ilgilenir.

Ara sıra isyana yönelecek olsan da hatırla ki, evreni yargılamak imkansızdır. Onun için kavgalarını sürdürürken bile kendi kendinle barış içinde ol.

Hatırlar mısın doğduğun zamanları; sen ağlarken herkes sevinçle gülüşüyorlardı. Öyle bir ömür geçir ki, herkes ağlasın öldüğünde, sen mutlaka gülümse. Sabırlı, şevkatli, bağışlayıcı ol. Eninde sonunda bütün servetin senin. Görmeye çalış ki, bütün pisliğine ve kalleşliğine rağmen dünya insanoğlunun biricik güzel mekanıdır.

Xsentius, M.Ö. IX.yy

Bu Sözlerden Yola Çıkarak Özetle

Altın kurallar konusunda bu sözler dışında çok söze gerek yok ama yine de konuyu özetle bugünün bakış açısı ile geçmek gerekir ise şunlar söylenebilir:

Yaşama Dair Altın Kurallar

  • Kendinizi sevin unutmayın siz kendinizi sevmezseniz kendinizle barışamazsınız ve asla mutlu olamazsınız
  • Sizi yoran enerjinizi tüketen tüm insanlardan objelerden uzak kalın
  • Arada küçük molalar verin
  • Hobiler edinin
  • Yaşamı dengeleyin iş aile ve kendinize ayırdığınız zamanlardan hiçbir diğerinin önüne geçmesin
  • Hayır demeyi hakkınızı savunmayı unutmayın
  • Başkalarını kırmamak, kaybetmemek adına kendinizden vazgeçmeyin
  • Mutlu olmak için arada ufak değişimler yapın
  • Hobiler edinin
  • İlkeleriniz olsun sizi siz yapan duruş noktaları
  • Hayata dair kısa ve orta vadeli hedefleriniz olsun
  • Kendiniz olun
  • Ve son altın kurallar içinde en sonuncusu sevmekten asla vazgeçmeyin

 


Hakkında Fatma Rana Arıbaş

Ben Rana ARIBAŞ Danışman ve Mühendisim. Yazmak benim için tutku ve nefes almak gibi .

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir