Evde Saç Boyama Nasıl Yapılır? Dikkat Edilmesi Gerekenler

Evde Saç Boyama Nasıl Yapılır? Dikkat Edilmesi Gerekenler

Evde saç boyama hakkında sıkça sorulan sorulardan biri olan Evde saç boyama nasıl yapılır? hakkında uzmanlardan öneriler almaya ne dersiniz? Evde saç boyarken en iyi renge ulaşmanızda ki bu süreçte, saçların yapısından, uzunluğuna kadar İşte, tüm bilmeniz gerekenler;

İlginizi çekebilir: Cilt Tonuna Göre Doğru Saç Rengi Nasıl Seçilir? Dev Rehber

Evde Saç Boyama Nasıl Yapılır? Dikkat Edilmesi Gerekenler

Evde Saç Boyama Nasıl Yapılır?

Mеg Rуan, Tom CruіsеHіllary Clinton gibi ünlü isimlerin kuaförü Sallу Hersberger, “kusursuz bir saç rengi elde etmede kişinin kendi doğal saç rengini bilmesi önemli etken” diyor. Diyelim ki; soğuk tonlu saç rengine sahipsiniz daha sıcak renkleri tercih edebilirsiniz. Evde saç boyama nasıl yapılır? kendi saç renginizden iki ya da üç ton daha açık ya da koyu gibi radikal bir değişim istiyorsanız öncelikle gerçekçi olun. Daha ilk denemede hayalinizdeki saç rengine kavuşamazsınız. Saç rengini birden açmaktansa istediğiniz rengin size yakışıp yakışmayacağını anlamak için, boyama öncesi peruk denemenizi tavsiye ederiz.

Evde Saç Boyama Nasıl Yapılır? Dikkat Edilmesi Gerekenler

SAÇIN UZUNLUĞU VE ÖZELLİĞİ BOYANIN MİKTARINI ETKİLER Mİ?

Saçın uzunluğunu ve özelliği boya miktarı etkiler mi? evet, etkiler. Saçın uzunluğunun omuzu geçmesi ve dolgun olması saç boyatılacak kutu miktarını ikiye hatta bazen üçe çıkarır. Evde saç boyama nasıl yapılır? Evde saç boyarken daha fazla boya kullanılması saçın yıpranarak, dökülmesine neden olan en önemli etkenleri arasındadır. Eğer uzun saçlara sahipseniz ve saçlarınızda tam bir renklendirme yaptıracaksanız, üç kutudan fazla boya gidebilir.

Evde Saç Boyama Nasıl Yapılır? Dikkat Edilmesi Gerekenler

Saç tipi boyamada farklık yaratır mı? Saçın ince telli ya da kalın telli olması boyama sürecinde farklılık yaratıldığı bilinmektedir. İnce telli saçlar boyayı içine çekme özelliği daha hızlıdır. Kalın saçların boyayı içine çekme özelliği daha yavaştır. Kuru veya permalı saçlar ince telli ya da kalın olsun boyayı çok hızlı emecektir.

Saç boyamadan önce saç yıkanmalı mı?

Saçı boyamadan önce yıkamak saç derisini koruyan doğal yağların yok olmasına neden olabileceğinden yıkanılması önerilmez. Evde saç boyama bittikten 24 saat sonra yıkayabilirsiniz.

Sizin için öneriliyor: Saç yıkama süresi ve zaman aralığı nasıl olmalı?

Evde Saç Boyama Nasıl Yapılır? Dikkat Edilmesi Gerekenler

Evde saç boyama nasıl yapılır? Saçını evde boyayacak olanlara ufak bir önerimiz daha olacak. Saç boyaları kutuda gözüktüğünden daha koyu olduğundan istediğiniz renkten bir iki ton açık renkte boya almanızı tavsiye ederiz. Hazır paket ile saç boyayacaklar, boyanın daha kalıcı olması açısından, paketin içindeki şampuanı ve bakım kremini kullanmalıdır..


İlginizi Çekebilir:


 


Hakkında Dilek Soyak

Yazarım ikinci kitabıma hazırlanıyorum. Yayıncılık hayatında 10 yılı aşkındır edindiğim tecrübeler ile daha geniş kitlelere ulaşmamı sağlayacak projelerde çalışmak, var olan bilgi dağarcığım ve bu tecrübenin verdiği güvenle bana verilen görevi en iyi şekilde yapabilmek ilk ve tek dileğimdir. Kariyer hedefim; Her kesimden kitleye hitap edip, onların sesi olup, gerek statik, gerek ise uygulama kısmında şiir, makale, haber, köşe yazsısı ve özlü söz gibi alanlarda görev alarak insanların hayatına bir şeyler katabileceğini düşünüyorum.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.