Hamamda Yapılacaklar ve Hamama Giderken Alınması Gerekenler

Hamamda Yapılacaklar ve Hamama Giderken Alınması Gerekenler

Hamama gidildiğinde neler yapılmalıdır? Yanımızda ne götürmeliyiz? Bu gün minik bir tatil için Afyon’a, termal otellere gelmem nedeniyle bir araştırma yaptım.

Hamama hangi ürünler getirilmeli? Daha iyi faydalanmak için neler yapılmalı? sizlerle de paylaşmaya karar verdim.

Hamamda Yapılacaklar ve Hamama Giderken Alınması Gerekenler

Hamama Giderken Alınması Gerekenler

1-Cilt bakım ürünleri: özellikle kil maskesi çok gerekli, buharda gözeneklerimiz tamamen açılmışken buhar odasına girdikten sonra kil maskesi yapabiliriz.

İlgili: Kil Maskesi Tarifi

2-Peeling: Öncelikle cilt tipine uygun seçim yapmalıyız. Yağlı ciltler için meyve asitleri ve doğal ceviz, badem kabuğu içeren peelingler tercih edilebilir. Hassas ve kuru ciltler için aloeveralı, gül özlü ve fazla aşındırıcı olmayan polimer tanecikler içeren peelingler tercih edilmelidir.

İlgili: Peeling Tarifleri

Hamamda Yapılacaklar

Hamamda Yapılacaklar ve Hamama Giderken Alınması Gerekenler

3-Vücut: Hamama gidip de kese yapmamak olur mu? Bir güzel kese yapıyoruz. Kese kıl köklerinin açılması, vücutta biriken ölü deri ve kirlerin atılması için çok faydalı bir yöntemdir. Hamamda yapılan bir yanlışa dikkat çekmek istiyorum; Vücutta kullanılan kesenin yüzdede kullanılması. Vücut için ayrı, yüz için ayrı keseler kullanılmadır. Hatta yüz için özel ipek keseler kullanılmalıdır. Ben vücut ve yüz için ayrı formlarda yapılmış ipek keseleri tercih ediyorum.

İlgili: Kese Yapmanın Cilde Faydaları ve Doğru Kese Seçimi

Yüzümüze peeling yapmışsak tekrar kese yapmıyoruz, dikkat edelim. Ayaklar için peelingler, sertleşmiş topuklar için  ponza taşıyla ölü sertleşmiş deri uzaklaştırılıp, uygulanırlar.

4-Masaj: Kendimiz masaj yapmak istersek, hoş koku tedavi özellikli birkaç farklı yağı alarak küçük bir kapta kendi masaj yağımızı hazırlayıp götürebiliriz. Sıcakta gevşeyen kaslarımızı daha da rahatlatmak için kullanabiliriz.

İlgili: Evde Masaj Yağı Nasıl Yapılır? Masaj Yağını Kendin Yap

5-Saç bakım maskeleri: Özellikle yağ içerikli maskeleri uygulayıp, bone ile sarıp ılık ortamda bekletmek için hamam paha biçilemez bir ortamdır.

6-Hamamdan Sonra: Hamamdan çıktıktan sonra tonik ile cilt ve gözenekler sıkılaştırılmalıdır. Cilt tipimize uygun bir nemlendirici ile cilt nemlendirilmelidir. Benim tercihim güneş kremidir. Cilt peeling vb. uygulamalardan sonra biraz hassaslaşır. Ultraviyole ışıklara karşı hassasiyeti artar. Sadece güneş ışınları için değil, evlerimizdeki her türlü ışığında cildimize zararı olabilmektedir. Bu nedenle güneş kremimi uyguluyorum. Vücudumuzda nemlendirmeyi unutmuyoruz, body balm aloverali ve çeşitli bitki özlü losyonlar kullanılmalıdır. Neden aloevera derseniz cildi güzel yatıştırıyor.

İlgili: Aloe Veralı Kişisel Bakım Ürünleri ve Aloe Veranın Faydaları

7-Mineralleri yerine koyma: Vücut hamamdaki ısı ile bilikte terler, bu terleme sonucu ve suyla birlikte ciltten mineral kaybı olur. Bu durumda sade soda içilmesi çok yerinde olacaktır. Taze sıkılmış meyve sularından da yanınızda götürüp, sade sodayla karıştırılıp içebilirsiniz. Ben denedim süper sağlıklı bir uygulama ve tatbiki bol bol su içmeyi unutmuyoruz. Hamamdan sonra ne içilir? sorunuzu da burada yanıtlamış oldum.

Hamamda Yapılacaklar ve Hamama Giderken Alınması Gerekenler

Sauna ve buhar odasında kaybettiğimiz suyu yerine koymalıyız. Vücut mineralsiz kalırsa kaslarda güçsüzlük, ani kasılma ve kramplar meydana gelebilir ve bu çok karşılaşılan bir durumdur.


Hakkında Gizembaytekin

Eczacı *dermokozmetik ve kozmetik eczacı yorumu ve tavsiyesi ile , *saç ve cilt bakımı, *makyaj uygulaması , *doğal maskeler, youtube gizem baytekin instagram : https://www.instagram.com/gzminblogu/?hl=tr ( Eskişehir)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir