Cildinizin İhtiyacı Olanı Ona Verin! Cilt Bakım Önerileri
Cildinizin İhtiyacı Olanı Ona Verin! Cilt Bakım Önerileri

Cildinizin İhtiyacı Olanı Ona Verin! Cilt Bakım Önerileri

Kış aylarında cildimiz son derece kuru bir hal alabiliyor. Bunu önlemek bu konuda gerekli önlemleri almak bize düşüyor. Eğer cildimize gereken önemi verirsek cildin ihtiyaçlarını karşılarsak cildimizde bize karşılığında pürüzsüzlük ve sağlıklı ışıltılı bir görünüm verecektir. Tüm bunlar için dikkat etmemiz gereken bazı noktalar var.

Cildinizin İhtiyacı Olanı Ona Verin!

Her gün cildimizi temizlemeye özen gösteriyoruz. Piyasada bulunan pek çok ürünle bunu yapabileceğimiz gibi kendi cildimize en uygun gelecek ürünleri keşfedip onlarla da bu temizliği gerçekleştirebiliriz. Cildinizi temizlerken cildinizin zarar görmesini, tahriş olmasını da engellemeniz gerekir. Hassas bir cilde sahipseniz olabildiğince az içeriğe sahip saf ürünleri tercih etmelisiniz. Kuru bir cildiniz varsa da içinde nemlendirme özelliği olan ürünler tercih etmenizde fayda var.

Cildinizin İhtiyacı Olanı Ona Verin! Cilt Bakım Önerileri

Cildi temizlemiş olmak yetmez tabi ki de. O yüzden yapacağımız diğer şey ise cildimize en uygun olan bir nemlendiriciyi kullanmak. Her cilt tipi için farklı farklı nemlendiriciler bulunmaktadır. Kendi cildinizi tanıdıktan ve özelliklerini öğrendikten sonra bu nemlendiricilerden bir tane yanınızda bulundurmanızda fayda var.

Cildinizin İhtiyacı Olanı Ona Verin! Cilt Bakım Önerileri

Her gün değil ama haftada kendinizin belirlediği günlerde belli aralıklarla ancak düzenli olarak yapacağınız peeling ve maske işlemleridir. Hazır şekilde satılan birçok çeşit ürün var ancak siz kendiniz yapmak isterseniz de bunun için istediğiniz etkiyi size sağlayacak maske ve peeling tarifleri mevcut. (bkz. Maske ve Peeling tarifleri) Ancak bunlarda da dikkat etmeniz gereken nokta cildinizi tanıyor olmanızdan geçiyor. Çünkü özellikle kuru ciltlerin dikkat etmesi gereken ya da yağlı ciltlerin dikkat etmesi gereken noktalar var. Ayrıca karma bir cilde sahipseniz yağlı ve kuru olan yüz bölgelerinizin ayrımına iyi varmanız gerekir.

Nemlendiricilerinizi desteleyici olarak yüz yağlarından da yararlanabilirsiniz. Pek çok markada bununla ilgili ürün varken hoşunuza giden esanslardan oluşan ve cildinize faydalı olabilecek yağlardan sizlerde karışımlar yapabilirsiniz.

Cildinizin İhtiyacı Olanı Ona Verin! Cilt Bakım Önerileri

Cildinizin ihtiyacı olanın ne olduğunu bulmak ve buna karar vermek için muhakkak ilk olarak cildinizi tanıyor olmanız gerekir. Çünkü bir arkadaşınızda işe yarayan sizde etki etmeyebilir ya da gerçekten daha kötü sonuçlara yol açabilir. İşte tam da bu yüzden cildinize nelerin iyi gelip gelmediğiniz, cildinizin yapısını çok iyi biliyor olmanızda fayda var.Cildinizin İhtiyacı Olanı Ona Verin! Cilt Bakım Önerileri

Bu bilgileriniz doğrultusunda da cildiniz için gerekli olan her şeyi sırasıyla yapabilirsiniz. Cilt bakımınızı düzenli şekilde yapmalısınız. Ayrıca düzenli olarak ihtiyacınız kadar suyu içmeyi de ihmal etmemelisiniz. Çünkü içeceğiniz su cildinizin daha güzel ve canlı görünmesini sağlayacaktır..


Hakkında Ece Ordu

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir