Bu Sonbahar Denemeniz Gereken 9 Sonbahar Makyaj Trendi

Bu Sonbahar Denemeniz Gereken 9 Sonbahar Makyaj Trendi

Evet inanmak istemiyoruz ama yaz artık bitiyor.. Bazılarınız için, okul zaten başlamış olabilir. Sonbahar kapıda ve tabii ki yeni güzellik trendleri. Çoğumuz, yazı ıslak görünümlü makyajlar ve pembe, mavi, yeşil dalgalı saçlar ile geçirdik. Ve belkide bir çoğumuz yazın gazabına uğramış bir cilt ile sonbahara girmek üzereyiz. Yaz aylarında cilt problemi yaşadıysanız öncelikle sizi Cilt Bakımı sayfamıza davet etmek istiyorum.

Sonbaharda makyaj çantanızı nasıl güncelleyeceğinizi merak ediyorsanız, kırmızı halıdaki ünlü yüzlerde gördüğümüz ve aşağıya listelediğimiz sonbahar makyaj trendlerine hemen göz atabilirsiniz. Sonbaharın gelişine tam 2 gün kala yeni trendlerden en önce siz haberdar olun. Sonbahar denilince aklınıza makyajda hangi renkler geliyor? Tabi öncelikle bordo, kırmızı. Sonbaharda gözde olan kızıl dumanlı göz makyajları veya sade gözler ile birlikte koyu dudaklar.. Hepsi her sonbahar gibi bu sezon da çok moda.


İşte 2017 Sonbahar Makyaj Trendi ve Güzellik Eğilimleri


  1. Yoğun Kirpikler

Bu Sonbahar Denemeniz Gereken 9 Sonbahar Makyaj Trendi

Bu sezon sonbaharda yoğun kirpikler oldukça trend. İster hiç makyaj yapmayın, ister yoğun bir makyaj yapın. Her daim kirpik kıvırıcınızı ve yoğun hacim veren maskaranızı sürmeyi unutmayın. Bunun yanında kirpiklerinize her gece bakım yapmayı ve çeşitli besleyici serumlar sürmeyi unutmayın. (Ayrıca bkz.; Büyüleyici Bakışlar için İpek Kirpik Uygulaması)


2. Koyu Dudaklar

Bu Sonbahar Denemeniz Gereken 9 Sonbahar Makyaj Trendi

Genelde sonbahar ve kış sezonunda baş trend olan koyu renkli dudaklar bu sezonda hem sonbahar hem de kışın fazlasıyla trend. Kahverengi dudaklardan bordoya, erik renginden siyaha kadar giden bu renkleri sizde kullanmaya bu sene cesaret edin. Yalnız dikkat; bu tür koyu rujları sürdükten sonra gerek ten makyajınızı gerekte göz makyajınızı oldukça minimal tutmanızda fayda var.


3. Kanatlı Eyeliner

Bu Sonbahar Denemeniz Gereken 9 Sonbahar Makyaj Trendi

Eyeliner demişken, aklınıza hemen incecik kuyruklu sade eyeliner gelmesin. Bu sene değişik türde grafik desenli eyeliner çok trend.  Farklı renklerde eyeliner kullanmakta bu sene çok moda. Sonbaharda melek kanadı dediğimiz yukarıdaki görseldeki kanatlı eyleliner ile çok kez karşılacağız. (Ayrıca bkz. Bant ile Eyeliner Nasıl Çekilir)


4.Doğal ve Kalın Kaşlar

Bu Sonbahar Denemeniz Gereken 9 Sonbahar Makyaj Trendi

Eğer ince kaşları çok seviyorsanız, bu senede üzücü haber. Yaklaşık 2-3 senedir doğal ve kalın kaşlar zaten çok trend. Bu sene de doğal kaşlar çok moda. Dağınık kaşlarınızı doğal bir şekilde tarayarak görünümü tamamlayabilirsiniz. Eğer ince kaşlarınız varsa kaşlarınızı kaş kalemiyle doldurabilirsiniz. (Ayrıca bkz.; 4 Boyutlu Kaş Tasarımı)


5. Kızıl Dumanlı Gözler

Bu Sonbahar Denemeniz Gereken 9 Sonbahar Makyaj Trendi

Sonbahar denilince akla ilk başta kızıl tonlarının geldiğini söylemiştim. Kızıl veya kiremit renklerde göz farıyla dumanlı göz makyajı yapıp, görünümü eyeliner ile tamamlayabilirsiniz. Kızıl tonlarda makyaj yaparken; göz altınızı çok iyi kapatmayı unutmayın. Aksi takdirde gözleriniz kızarık ve yorgun gözükebilir. Göz pınarlarınızı ve kaş altınızı da aydınlatmayı unutmayın.ü


6.Sağlıklı Cilt

Bu Sonbahar Denemeniz Gereken 9 Sonbahar Makyaj Trendi

Pürüzsüz, doğal bir şekilde ışıl ışıl olan cilt makyajı bu sene çok moda. Fondöteninize veya nemlendirici kreminize sıvı aydınlatıcı eklemeyi deneyebilirsiniz. İçten aydınlık gösteren ıslak bitişli fondötenler de kullanabilirsiniz. (Ayrıca bkz.; Sağlıklı Bir Cilt Nasıl Olur? Cilt Sağlığı İçin Neler Yapılmalı)


7. Uzun SaçBu Sonbahar Denemeniz Gereken 9 Sonbahar Makyaj Trendi

Uzun saç sevenlere müjde! Geçtiğimiz yıllardaki kısa saç trendi yerini uzun saça bırakıyor. Sonbaharda rüzgarlarında saçlarınızı dalgalandırmak için saçlarınızın haftalık bakımını yapmayı unutmayın.


8. Mavi Far

Bu Sonbahar Denemeniz Gereken 9 Sonbahar Makyaj Trendi

Sonbahar makyaj trendlerinden bir diğeri ise mavi far. Bu renk, genelde makyajımızda pekte tercih edilmeyen bir renktir. Nedeni ise, bazılarımız daha çok doğal makyaja yanaşırken, bazılarının da hoşuna gitse bile doğru kullanamayacağını düşünmektedir. Evet doğru; mavi gerçekten çok zor bir renk ama aslında o kadar korkacak bir şey yok; Sadece düzgün kullanımı öğrenmemiz gerek. (Ayrıca bkz.; Mavi Far Nasıl Kullanılmalıdır?)Gigi Hadid mavi farını şampanya rengi ve yeşil far ile karıştırarak kullanmış. Dudaklarını da nude rujla tamamlamış. Bu görünüm de ona fresh bir etki vermiş.


9. Metalik Gözler

Bu Sonbahar Denemeniz Gereken 9 Sonbahar Makyaj Trendi

Metalik renkler bu sonbaharda belkide en çok göreceğimiz makyaj trendlerinden biri.  Bu trendin ilk sinyallerini Victoria Beckham & Estée Lauder – Sonbahar Makyaj Koleksiyonu‘nu ile verdi. Beckham’ın koleksiyonunda iki adet metalik tonlarda far bulunuyor. Ayrıca görseldeki Michelle Trachtenberg’in gözleri, üst ve alt kapaklarının tamamında bakır bir parıltı sayesinde büyüleyici görünüyor. Yemyeşil kirpikler ve siyah göz kalemi ile makyaj harika tamamlanmış.


Hakkında Yağmur Oluç

Ben Yağmur. 24 yaşında, makyajı ve bakımı çok seven, deneyimlere açık biriyim.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir