Buhar Maskesi İle Siyah Noktalarınızdan Kurtulun
Buhar Maskesi

Buhar Maskesi İle Siyah Noktalarınızdan Kurtulun

Cildinizde gerek kötü hava koşullarından gerekse cilt yapınızdan kaynaklı olarak siyah noktalar bulunabilir. Siyah noktalar bir çeşit sivilce türüdür. Her ne kadar makyaj yaparak bu kötü görüntüyü kapatabiliyor olsanız da siyah noktalar gözeneklerin tıkalı olmasına ve cildin nefes alamamasına sebep olur. Yüzünüzde bulunan siyah noktalar genellikle burun çevresinde ve yağlı bölgelerde çoğunluktadır. Bu görüntü ise fazlasıyla rahatsız edicidir. Siyah noktalardan kurtulmak için birçok farklı yöntem bulunuyor. Bu yöntemlerden biri de buhar maskesidir. Buhar maskesi yalnızca siyah noktalarda değil diğer birçok cilt sorununda kullanılan etkili bir maskedir. Yüz saunası olarak da adlandırılan bu yöntem pek fazla bilinmemektedir.

Buhar Maskesi İle Siyah Noktalarınızdan Kurtulun
Buhar maskesi ile cildinizde ki siyah noktalardan ve ölü hücrelerden kurtulabilir, daha sağlıklı parlak ve yumuşak bir tene sahip olabilirsiniz.

Buhar Maskesi Faydaları Nelerdir?

Yüzde biriken makyaj kalıntıları ve ölü hücreler yıkamayla veya toniklerle tam olarak temizlenemez. Daha derinlemesine bir temizlik gerekir. Buhar maskesi cildinizin ihtiyaç duyduğu bu detaylı temizlik için bire birdir. Yağlı ciltlerde haftada bir kez veya on beş günde bir kez yüz saunası yapılması gerekmektedir.

  • Cildin derinlemesine temizlenmesini sağlar.
  • Siyah noktaların temizlenmesini sağlar ve yeni siyah nokta oluşumunu önler.
  • Çok yağlı ciltlerde cildin yağ oranını dengeler.
  • Solunum sistemini olumlu etkiler.
  • Cildin parlak bir görünüme sahip olmasını sağlar.

Buhar Maskesi Nasıl Hazırlanır?

Malzemeler

  • Geniş ve derin bir kap
  • Havlu
  • Kaynamış su
  • İsteğe bağlı olarak; kuru papatya veya kuru gül yaprakları

1-2 litre kaynar suyu kabın içine boşaltın içine boşaltın. Suyun içine isteğe bağlı olarak kurumuş papatya veya kurumuş gül yaprakları ekleyebilirsiniz. Bu sayede buhar maskeniz hem güzel bir koku yayacak hem de bu kokular sizi rahatlatacaktır. Kabın üzerine başınızı eğip havlu ile başınızı örtün. Buharlar cildinizin temizlenmesini ve yüzünüzdeki gözeneklerin açılmasını sağlayacaktır. Bu şekilde 10-15 dakika boyunca buharı yüzünüze çekin. Bir pamuk yardımı ile maden su ile yüzünüzü silebilirsiniz. İşlem sonrası yüzünüzü maden suyu ile silmeniz cildinizin mineral almasını sağlar. Açılan gözeneklerin sıkılaşması için ise işlem sonrasında soğuk su ile yüzünüzü yıkayınız.



Siyah Pantolon Kombinleri


Hakkında Büşra Çelik

Merhaba ben Büşra. Umarım yazılarımı beğenirsiniz ?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir