2017 Yaz Makyajı ve Kozmetik Önerileri

2017 Yaz Makyajı ve Kozmetik Önerileri

2017 Yaz Makyajı – Artık yavaş yavaş güneş pencerelerimizden girmeye başladı. 🙂 Baharın gelmesiyle yazın makyaj yapmak kimine göre ızdırap ve zorunlu olsa da kimine göre de vazgeçilmez bir tutku. Peki bir de makyajın trendleri olunca? Bakalım bu sene göreceğimiz trendler nasılmış ve biz bunları nasıl günlük yaşamımızda kullanabiliriz.

2017 Yaz Makyajı

1-Işıltılı cilt bu sene de trend: Geçtiğimiz sene olduğu gibi nemli ve ıslak görünümlü cilt bu senede makyaj dünyamızda. Peki yaz mevsiminde bu rehavetli sıcak havada ıslak bitişli fondötenler yüzümüzde nasıl sabit kalacak?Işıltılı bir makyaj bazı ya da makyaj sonrası sıkacağımız, ışıltılı bir sabitleyici sprey kesinlikle işimizi görecektir. Ama benim kullandığım yöntem, Fondöten kullanacaksam bir baz ve pure beauty cc krem.İçindeki küçük simcikler hem sağlıklı bir cilt görünümü verip hemde renk eşitsizliklerimi silip atıyor. Ayrıca kalıcılığı ve örtücülüğüde bir cc kreme göre çok iyi bulduğumu söylemeliyim. Üstelik gün içerisinde bir aplikatör olmadan elimle kolayca tazeleyebildiğim için ayrıca sevdiğim bir ürün kendisi. Ayrıca yaz mevsiminde yağlanmaya karşı pudra gereksinimi duyuyorsanız wet n wild ın bronzer pudralarına (açık renklerine -bronzer olarak geçselerde aslında simli pudralar bence) bakmanızı öneririm.

2-Mat Gözler:

Evet gözler mat eeee bu kadar ışıltılı bir ciltte bu olması beklenirdi zaten. 🙂 Farları mutlaka bir far bazı ya da likit bir ürünün üstüne yerleştirmeliyiz ki akma, oynama yapmasın. Ama benim tek bir favorim var krem mat bir farı uygulayıp, üstünden tekrar transparan bir pudrayla geçmek. Bunu hem rengi değiştirmeden sabitlemek hem de göz kapağımda oluşabilecek yağlanmayı biraz da olsa önlemek için.

3-Göz kalemi:Bence yaz aylarına en çok soft görünüm yakışıyor. Eyeliner kullanılmayacaksa kahverengi göz kalemi de kurtarıcı olacaktır. Ben gün içerisinde akmalara karşı yanımda bir pamuklu çubuk bulunduruyorum. Akınca dağıtmak için ya da silip tazelemek için. Gosh ya da Sephora’nın kendi markasının kalemleri bence bu iş için en akmayan kalemler.

2017 Yaz Makyajı ve Kozmetik Önerileri

4- Bronzer- Kontür – Aydınlatıcı: Keskin kontürler bu yaz out, dağıtılmış ve doğallar ise in 🙂 Bronzerlarda yüz ışıltılı olunca tabi ki. Bir bütünlük için onlarda da ışıltı söz konusu ama likit ürünleri yine aynı yapıda bir pudra ürünle sabitlemek kalıcılık için iyi olacaktır. Aydınlatıcı da abartı söz konusu olsa da, yaz sıcağının verdiği etki bunu nasıl kaldırabilir bilmiyorum. Ama likit ürünler yine daha doğal ve ciltle bütünleşmiş bir görüntü verecektir.

5-Rujlar:Dudaklarda ise parlatıcı kadar olmasa da ışıltı söz konusu ama bunu sim ya da ışıltı içeren ürünlerle değil saten bitişli rujlar ya da renkli liplinerle sağlayabilirsiniz.

Kısacası bu yaz doğal makyaj, nemli yüz ve abartısız, yumuşak kontürler trendler arasında.

Beni sitemizde ve ınstagram da takip edebilirsiniz. Keyifli bir yaz geçirmeniz dileği ile bir sonraki yazıda buluşmak üzere şimdilik hoşça kalın. Bütün güzellikler sizlerle olsun..

Sevgiler…

 


Hakkında BeautyPerry.com

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir