Sahte Şampuan ve Kozmetik Ürünleri Nasıl Anlaşılır?

Sahte Şampuan ve Kozmetik Ürünleri Nasıl Anlaşılır?

Sahte Kozmetik Ürünleri – 16 Şubat 2017 tarihindeki sahte şampuan haberini duymuşsunuzdur. İstanbul Başakşehir’de polis ekipleri, İkitelli Organize Sanayi Bölgesi’ndeki bir adrese sahte şampuan üretimi yapıldığına dair ihbar aldı.  Baskında satışa hazır halde şampuan kutuları bulundu. Birçok ünlü markanın etiketinin de kutuların üzerinde olduğu görüldü. Polis, sahte şampuanların toptancılara ve bazı marketlere satıldığını da tespit etti.

Kozmetik Ürünleri Satın Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Sahte Kozmetik Ürünleri Nasıl Anlaşılır?

1. Satın alma noktası:  Yetkili mağazalardan ve Profesyonel salonlardan ürün satın alma, aldığınız ürünün orijinal olduğundan ve beklenen güvenlik ve kalite standartlarını karşıladığından emin olmanın en iyi yoludur. Taklit ürünler gerçekleri ile anlaşılmayacak kadar benzer görünebilir, bu yüzden satın aldığınız ürünlerin orijinal olduklarından emin olmanın tek yolu bunları yetkili mağazalardan ve ve salonlardan satın almaktır.

2. İndirimler & Düşük Fiyat: Günümüzde hemen hemen her platformda birileri bir şeyler satıyor. Instagram, facebook, whatsapp başta olmak üzere birçok sitede kozmetik ürünleri satışı yapılıyor. Orijinal ürünlerin tavsiye edilen satış fiyatları vardır. Yetkili mağazalardan ve Profesyonel salonlarda orijinal ürünlerin fiyatları hemen hemen aynıdır. Bir kozmetik ürünü satın alırken satış fiyatını buradaki fiyatlarla karşılaştırınız. Orijinal ürünler pahalı görünebilir ve hepimizde indirimi seviyoruz ancak ucuz güzellik ürünlerinin arkasındaki korku hikayelerini duymuşsunuzdur, bu para tasarrufu sağlığınıza değmiyor. Şunu da belirtmekte fayda var her pahalı ürün, orijinal anlamına gelmez.

3. Web siteleri: Sahte sitelerin kişisel ve finansal bilgileriniz için de ciddi sonuçları vardır; Sadece bu ürünlerin sağlığınız ve refahınız için ciddi etkileri olmasının yanı sıra, sahte bir siteden veya satıcıdan online olarak alışveriş yaparak kişisel ve finansal bilgileriniz de risk altındadır. Alış-Veriş yaptığınız sitelerin güvenilirliğini kontrol edin. Günümüzün gelişen teknolojisinde herkes web sitesi oluşturup online satış yapabiliyor. Profesyonel kozmetik ürünleri genellikle sadece yetkili salonlarda ve eczanelerde satılmaktadır.Bir web sitesinde profesyonel bir ürün satıldığını görürseniz oradan uzaklaşın ve bu siteyi yetkililere bildirin.

Web sitelerinin sahte olup olmadığını anlamanın diğer bir yolu ise dil bilgisidir.  Web sitelerinin ve URL’nin yazım kurallarını ve dil bilgisini kontrol edin; genellikle bu sitelerin arkasındaki insanlar bu ayrıntıya fazla dikkat veya özen göstermez. Dolayısıyla sahtekarlar sizi web sitesinde tanınmış bir markanın veya dükkanın yazım hattını biraz değiştirerek de aldatmaya çalışabilir.  Yalnızca saygın satıcılarla alış-veriş yapın ve yalnızca tanıdığınız siteleri veya size tavsiye edilen siteleri kullanın. Web sitesinin adresinin, ödeme aşamasında “https” ile başladığından emin olun, çünkü Bu, güvenli ödeme olduğunu gösterir İade politikası: Sahte sitelerin çoğu iade politikası sunmaz, bu bir uyarı işaretidir.

Şampuanın sahte olup olmadığını nasıl anlarım?


Hakkında BeautyPerry.com

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir