İtalya'da Modaya Yön Veren Marka Moschino ile İlgili Merak Edilenler

İtalya’da Modaya Yön Veren Marka Moschino ile İlgili Merak Edilenler

Öncelikle yazıya başlarken hepimiz tarafından bilinmesi gereken bir noktaya değineceğim. Mos-ki-no diye okunur İtalyanca’da. Dipnot kısmını atladığımıza göre markanın sadece adının yazdığı çantadır, tişörttür artık herneyse yüzlerce lira ettiği bu Moschino kime aittir?

Nereden çktı bu Moschino ?

İtalya’da 1983 yılında Franco Moschino tarafından biz diyelim butik, siz diyin dükkan şeklinde açılmıştır. Bu kadar ünlenmesinde sanıyorum ki özgünlüğü, yenilikçiliği, tasarımları ve birde Franco Moschino’nun 1990’ların başında moda dünyasını korkusuzca eleştirmesi ve oluşturduğu sosyal bilinçlendirme kampanyaları ön plandaydı.

Franco Moschino 1994 yılında hayatını kaybetti. Onun yerine Creative Director koltuğuna Rossella Jardini oturdu ve Franco Moschino’dan sonra markanın hakkını vererek markayı büyütmeye devam etti. Şu an ise markada esas adam olarak geçen isim Jeremy Scott.

İtalya'da Modaya Yön Veren Marka Moschino ile İlgili Merak Edilenler

Moschino’nun başına geçmiş tüm insanlarda, hepsinde görüyoruz ki ilham kaynakları oldukça çeşitli. Asyalı kızlardan tutunda Katy Perry, Rihanna, Miley gibi çeşitli kitlelerden ilham alıyor, dost ediniyor hepsi.

Şu an Creative Director koltuğunda oturan Jeremy Scott bir röportajda Moschino’nun kurucusu Franco Moschino’ya gösterdiği değer ve saygıyı, onu örnek alışını belli ediyor.

“En büyük övgülerimi Franco Moschino’yu şahsen tanıyan insanlardan alıyorum. Jean Paul Gaultier defilesinde sahne arkasında onu tebrik etmeye gittiğimde bana çalışmalarını beğeniyorum, tam da Moschino’nun kendi ismi altında yapmanı isteyeceği türden işler çıkarıyorsun’ dedi. Franco’nun yaşasaydı beni takdir etmesine en yakın deneyim buydu benim için, çünkü Franco Jean Paul’a bayılırdı. Bu yüzden onun söylediklerini ciddiye alıyorum çünkü Franco’nun yaptıklarını takdir ediyorum ve onun mirasını devam ettirmek istiyorum.”

(Vogue’den alınmıştır.)

İtalya'da Modaya Yön Veren Marka Moschino ile İlgili Merak Edilenler İtalya'da Modaya Yön Veren Marka Moschino ile İlgili Merak Edilenler

 (Jeremy Scott)

Marka çeşitli kitlelere hitap edecek şekilde ürünlere imza atıyor.

Parfümlerden, çantalara; çantadan yetişkin giyime; yetişkin giyimden bebek giyime, genç giyime, çocuk giyime, kasklara, oda tasarımlarına… Liste uzuyor. Bu işte iyiler belli ki bize de izlemek düşüyor.

Ülkemizde cheap and chic parfümü ve bir aralar herkesin kolunda gezdirdiği çantalar oldukça popüler.

İtalya'da Modaya Yön Veren Marka Moschino ile İlgili Merak Edilenler

İtalya'da Modaya Yön Veren Marka Moschino ile İlgili Merak Edilenler

Ve böyle bir yazıyı yazıp 2017 koleksiyonundan parçalara yer vermemek olmaz. Sizleri bu lüks markanın iddialı ürünleriyle baş başa bırakıyorum.

İtalya'da Modaya Yön Veren Marka Moschino ile İlgili Merak Edilenler İtalya'da Modaya Yön Veren Marka Moschino ile İlgili Merak Edilenler İtalya'da Modaya Yön Veren Marka Moschino ile İlgili Merak Edilenler İtalya'da Modaya Yön Veren Marka Moschino ile İlgili Merak Edilenler İtalya'da Modaya Yön Veren Marka Moschino ile İlgili Merak Edilenler İtalya'da Modaya Yön Veren Marka Moschino ile İlgili Merak Edilenler

Küçük bir not; Moda onun bunun yakıştırdığı ya da beğendiği değildir, sizin kendinize yakıştırdığınız, sizin beğendiğinizdir. Hepinizi seviyorum ve yazımı bu güzelim fotoğrafları ile sonlandırıyorum..

İtalya'da Modaya Yön Veren Marka Moschino ile İlgili Merak Edilenler          İtalya'da Modaya Yön Veren Marka Moschino ile İlgili Merak Edilenler


Hakkında BeautyPerry.com

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir