Dikkat Eksikliği Çocuğunuzun Başarısını Gölgelemesin

Dikkat Eksikliği Çocuğunuzun Başarısını Gölgelemesin

Dikkat eksikliği, özellikle eğitim hayatının başlaması ile belirginleşen bir durumdur. Okul öncesi dönemde hemen her şeyden sıkılan çocuklar, oyuncaklardan dahi sıkılabilir ve onları parçalayabilirler. Okula başlamaları ile birlikte ise öğrenmeye olan ilgisizlikleri belirginleşir. Ödev yapmak istemez, uzun süre bir konuyu dinleme konusunda isteksiz davranırlar. Anne baba zoru ile ödev yaparlar ve çoğu kez ödev yapmaktan kaçmak için bahaneler uydururlar. Dikkat eksikliği yaşayan bireyler aynı zamanda bir işi bitirmekte zorlanır ve kendileriyle konuşulduğunda ise sadece dinliyormuş görüntüsü verirler.

Dikkat Eksikliği Çocuğunuzun Başarısını GölgelemesinDikkat eksikliği, çocukların sınıfta ders takip etmelerini zorlaştırır. Özellikle ders esnasında dışarıdan herhangi bir ses ya da farklı bir uyarıcı gelirse kısa süre içerisinde dikkatleri dağılır. Yine dersten sıkılan çocuk sınıfın da dikkatini dağıtabilir ve sınıf huzurunu bozacak davranışlarda bulunabilir. Okuma yazma becerileri yaşıtlarına göre kötü olabilen bu çocuklar, sık sık hata yapabilir ve hatta cümle sonundaki kelimeleri uydurabilirler. Tüm bu durumlar çocukların başarılarını gölgelemekte ve geleceklerini olumsuz yönde etkilemektedir. Ancak bu zorluğun tedavisi mümkündür. Özellikle dikkat konusunda sorun yaşayan çocuklar için hazırlanan dikkat güçlendirme setleri çocuğunuzun bu durumun üstesinden gelmesini ve derslerde başarılı olmasını sağlayabilir.

 

 

 

 

Dikkat Eksikliği Çocuğunuzun Başarısını Gölgelemesin

Dikkat Eksikliği ile Nasıl Baş Edilir?

Dikkatini toplama konusunda sıkıntı çeken çocukların okul başarılarının düşük olduğundan daha önce de bahsetmiştik. Rahatsızlığın özellikle erken yaşlarda fark edilmesi ve dikkat konusunda sorun yaşayan birey için aile ve öğretmenlerin işbirliği içerisinde olması oldukça önemlidir. Yine bu zorlukla baş etmenin ilk yolu kabullenmekten geçmektedir. Çocuğunuzun dikkat konusunda sorunlar yaşadığını kabul etmeli ve ona destek olmalısınız. Yeni öğrendiklerini kısa süre içerisinde unutan, bellek ve yazma konusunda sorun yaşayan çocuğunuzun tedavisi için profesyonel birine danışabilirsiniz. Bunun için bir çocuk terapisti ile görüşmenizde yarar bulunmaktadır. Ancak bunun yanında dikkat güçlendirme setleri satın alarak egzersizler ile hafızasının ve dikkatinin gelişmesini sağlayabilirsiniz. Bu anlamda Başaran Yayınları farklı yaş gruplarına hitap eden setler sunmaktadır. Siz de çocuğunuzun seviyesine uygun bir set alabilir, dikkat eksikliğitedavisi konusunda ona destek olarak başarısının artmasına yardımcı olabilirsiniz. Detaylar İçin, https://www.basaranyayinlari.com.tr/blog/icerik/dikkat-eksikligi-neden-olur-nasil-giderilir


Hakkında BeautyPerry.com

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir