Bugünde sizlerle kusursuz ten makyajı için kullanılan makyaj fırçalarını ve işlevlerini öğreneceğiz. Göz makyajı için kullanılan fırçaları ise buraya tıklayarak okuyabilirsiniz.
Unutmayalım ki doğru ekipmanlar kullanarak en doğru ve güzel sonuca ulaşabilirsiniz. Fakat bu demek değil ki tüm fırçalardan edinmeniz lazım. Elinizde bir iki temel fırça bulundurup bu fırçaları çok yönlü kullanabilirsiniz. Şimdi ten makyajında kullanılan fırçalarımızı tanıyalım.
Ten Makyajı icin Makyaj Fırçaları Çeşitleri
1)Fondöten Fırçaları
Ten makyajımızın en temel adımı fondötenlerdir. Bu adımı ne kadar iyi uygularsak devamında uygulayacağımız ürünlerde o kadar güzel duracaktır. Bunun için birden çok alternatif fırçamız mevcut. Sırayla bakacak olursak;
A) Kedi Dili Fondöten Fırçası
İlk olarak kullanılmaya başlayan fondöten fırçalarındandır kedi dili fırçalar. Artık pek tercih edilmezler çünkü yassı olduğundan fazlaca iz bırakabilir. Ancak bunu maske fırçası olarak değerlendirebilirsiniz.
B) Sık Kıllı Fondöten Fırçası
Günümüzde yaygın olarak kullanılan, ürünü emmesi minimum olan, doğal bitiş sağlayan, iz bırakmayan sık kıllı yumuşacık kıllara sahip fırçaları deneyince çok seveceksiniz. Bu fırçalarla bütün krem ürünlerinizi kolayca uygulayabilirsiniz.
C) Kaşık fırça
Bu fırçalarda son yıllarda ülkemizde popülerleşen, kullanımları çok kolay ayrıca performansları da güzel olan fırçalardır. Kaşık fırçanında farklı farklı boyutları bulunmaktadır. Fondöten uygularken en büyük boyunu, krem ürünlerle kontür yaparken orta boyunu kullanabilirsiniz. Yüzeyi geniş ve düz olduğundan iz bırakmaz.
D) Stippling Fondöten Fırçası
Uzunlu kısalı fırçasıyla doğal bir görüntü elde etmenize yardımcı olur. Bununla krem, likit aydınlatıcı, allıklarınızı uygulayabilirsiniz.
2)Pudra Fırçası
Pudra fırçaları genellikle fırçalar arasında en tombik ve yumuşak fırçalardır. Boyut olarak tüm yüze uygulama yapmak için büyüktürler. Bu fırçalarla çok rahat şekilde pudra uygulayabilirsiniz. Tüm toz ürünleri uygulamak için uygun yapıya sahip olsalar da boyut olarak büyük olduklarından ürünü fazla alıp bölgesel olarak da fazla uygulama yapabileceğinden pek tercih edilmez. Bunun yerine daha ufak boyutlu olan allık fırçası edinip, makyajınızda ilk olarak onunla pudra uygulayıp sonrasında allık uygulamasına geçebilirsiniz.
3)Allık Fırçası
Allık fırçaları pudra fırçalarının daha küçükleridir. Tüm toz ürünler için ideallerdir. Bu fırçalarında kılları genelde uzunlu kısalıdır. Bunun sebebi ürünü kontrollü şekilde yüze uygulamak içindir.
4)Açılı Fırçalar
Bu fırçalar yüze kontür uygulaması yapmak için ideal fırçalardır. Aynı şekilde bu fırça ilede rahatça allık uygulaması yapabilirsiniz.
5)Kontür Fırçaları
Bu fırçalar yüz kontürüne özel olarak üretilmiştir. Kontür çizgisine ürünü rahatça uygulayabilirsiniz. Ayrıca keskin bir hat elde edersiniz. Kontüre yeni başlayanlar içinde profesyoneller içinde gayet rahat bir fırçadır. Yeni başlayanlara küçük bir not : Bu fırçayla kontür pudrasını uyguladıktan sonra başka fırçayla ürünü dağıtmayı unutmayınız.
6)Fan Fırçalar
Bu fırçaların asıl amacı yüzümüze düşen far tozları, uçuşup çenemize vs. yapışan allık tozlarını süpürmek olsa da şuanda biz bunu aydınlatıcı fırçası olarak kullanıyoruz. Ve bu konuda gerçekten çok başarılı bir fırça. Tabi doğru fırçayı bulursanız. Bu fırçada dikkat etmeniz gereken husus fırçanın kıllarının seyrek ve ince olmaması yoksa ürünü yüzünüzde çizgi şeklinde bırakır. Sık kıllı olması en güzel uygulamayı yapmanızı sağlayacaktır.
7)Ruj Fırçası
Ruju daha düzgün sürmek için yada palet şeklindeki rujları kullanmak için kullanılır.Çoğu kişi kullanmayı gereksiz bulsa da fırça kullanılarak sürülen rujlar her zaman daha düzgün durur.
8) Concealar Fırçası
Göz altlarına concealar ve corrector uygulamak için yapılmış küçük fırçalardır.
9)Kaş-Kirpik Tarakları
Kaşlarımızı ve kirpiklerimi tek tek ayırmak için kullandığımız taraklardır.Kendisi gereksiz dursa da işlevi büyüktür.
Sol tarafı kirpikler için olup sağ taraf ise kaşlar içindir.
Benim size anlatmak istediğim fırçalar bu şekildeydi. Soru ve görüşlerinizi yorum bırakabilirsiniz.
Yazımı okuduğunuz için teşekkür ederim.
Sevgiyle kalın..