2019 Yaz Modası Trendleri

2019 Yaz Modası Trendleri

Henüz yağmurlar bitmese de yaz kapıda. Her an yaz günleri ile karşı karşıya kalabiliriz. Hatta gün gelir sıcaklardan bunalabiliriz. Lakin endişeye mahal yok. Her mevsim kendince güzel. Kendince özel. Biz ise özellikle kadınları yakından ilgilendiren 2019 yaz modası hakkında bu yazıda size temel bilgiler vereceğiz. Elbette önerilerimiz de yok değil.

2019 Yaz Modası Trendleri

Yaz Modasının Ana Trendleri

2019 yaz modası 3 ana başlık altında incelenebilir. Bunlar etekler, gözlükler ve çantalar olarak zira bu sezon bu üç ana giyim ürünü ve aksesuarda çok önemli başlıklar ortaya çıkıyor. Ama bunlara yer vermeden önce şu konuyu özellikle belirtmekte fayda var. Bu yaz modasında en çok öne çıkan detay ana akım olarak doksanlı yılların giyim kuşam stilinin geri dönmüş olması. Yani o doksanlı yıllarda olduğu gibi giyineceğiz ve bir dönem çok rahatsız olsak da artık bundan tedirgin olmayacağız. Hatta hoşumuza bile gidecek.

Yeniden Gelen Mini Etekler

Son yıllarda midi, maksi boyunda olan etekler vardı ama artık bunlar bitti. Şimdi trend mini ama çok mini olan etekler. Bilindiği üzere bu etek boyu da doksanlı yıllarda çok moda idi ve şimdi yeniden moda. Peki ama nasıl giyeceğiz derseniz onun da yanıtı basit. Uzun blazer ceketler ile gündüz, özellikle iş yaşamında rahatlıkla kullanabilirsiniz. Yok ama eğer ceket giymeyi sevmiyor iseniz o zaman siz de trençkot ile tamamlayabilirsiniz. Boy friend gömlekler ise bir diğer alternatif.

Ama burada asıl önemli olan kişi rahat edeceği tarzda olan bir modeli tercih etmeli. Dar olanları aşırı kilolu olanlar tercih etmemeli. Daha salaş olan mini etekler daha yumuşak kumaşlardan yapılanlar tercih edilmeli. Yine kısa boylu olanlar daha kısa görünmemek için kalın kemerle tamamlamamalı.  Daha düz kombinler yapmalı.

2019 Yaz Modası Trendleri

Çekik Güneş Gözlükleri

Üstte  yer alan fotoğrafta görüldüğü üzere bu üç model de çok moda ama özellikle çekik göz tarzında olan güneş gözlükleri bu yaza damga vuracak gibi görünüyor.  Lakin bu gözlükleri kullanırken de kişi kendi göz yapısına, yüz yapısına son derece dikkat etmeli ve ondan sonra kararını vermeli. Özellikle üçgen yüzlü olanlar için ideal olmayan bir tercih onun yerine en başta yer alan modeli ya da ortada olan biraz daha klasik olan modeli tercih edebilirler. Özellikle küçük yüzlüler için ortadaki model biraz daha ideal.

Ve Çantalar

2019 yaz modası geometrik kesimli çantaların çok moda olacağı bir sezon. Özellikle yuvarlak örgü ve hasır olanlar çok moda. Hasır demiş iken hasır sadece çantalarda değil şapkalarda, ayakkabılarda da çok ama çok moda. Lakin burada dikkat edilmesi gereken tepeden tırnağa hasır olunmaması gerektiği. Gündelik yaşamda kullanmak için dengeyi çok iyi tutturmak da fayda var.

Tüm bunlara dikkat ederek modanın esintilerinde bir yaz geçirebilirsiniz.

 


Hakkında Fatma Rana Arıbaş

Ben Rana ARIBAŞ Danışman ve Mühendisim. Yazmak benim için tutku ve nefes almak gibi .

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir